
Naam: Anita Jakovljevic-Glavas
Leeftijd: 46 jaar
Woonplaats: Nieuw-Lekkerland
Dagelijks leven: Verbinder bij Gemeente Molenlanden voor kernen Goudriaan, Ottoland, Molenaarsgraaf/Brandwijk, Nieuwpoort/Langerak en Kinderdijk
Hallo allemaal, mijn naam is Anita Jakovljevic- Glavas. Ik ben 46 jaar, ik ben getrouwd met Stipo en ben een trotse moeder van 2 jongens van 21 en 17 jaar.
Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel en ik wil graag mensen helpen. Ik ben een verbinder in hart en nieren en ik hou van de gemeente Molenlanden. Ik heb mij altijd enorm thuis gevoeld in een omgeving met veel buitengebied. De betrokkenheid en saamhorigheid in de samenleving trekken mij bijzonder aan. Ik wil mijn verbindende kwaliteiten inzetten op het gebied van de verschillende opgaven binnen de gemeente Molenlanden. Vooral ook in tijden wanneer het ingewikkeld is of wanneer het van belang is dat je op zoek gaat naar nieuwe oplossingsrichtingen.
Wat doet een verbinder: Als verbinder ben ik de schakel tussen verschillende mensen, Klankbordgroepen, teams of afdelingen. Ik bewaak de balans tussen verschillende belangen en zorg ervoor dat iedereen samenwerkt richting een gemeenschappelijk doel. Dit vraagt niet alleen om sterke communicatieve vaardigheden, maar ook om inzicht in de dynamiek van de verschillende partijen. Het is mijn taak om te zorgen voor open communicatie, wederzijds begrip en het vinden van oplossingen die voor iedereen werkbaar zijn. Hoewel het soms een uitdaging is om tegenstrijdige belangen te harmoniseren, geeft het veel voldoening wanneer we samen vooruitkomen.
Een inkijkje in mijn dag 19 februari 2025
Vandaag was een productieve thuiswerkdag, waar ik echt de tijd had om in detail te werken. Het schrijven van voorstellen en het beantwoorden van e-mails vraagt veel concentratie, maar ik merk dat ik in een rustige omgeving, zonder de constante afleiding van vergaderingen, veel meer werk kan verzetten. Ik begin de dag rustig de belangrijkste taken voor vandaag. Er is geen vergaderingen gepland, dus het wordt een dag van focuswerk: e-mailafhandeling, het schrijven van voorstellen en het verwerken van verzoeken van collega’s en de Klankbordgroepen. Ik maak een lijst met prioriteiten en begin met de meest urgente zaken.
E-mailbeheer en communicatie met belanghebbenden: De eerste taak van de dag is het doornemen van mijn e-mail. Er zijn een aantal berichten van belanghebbenden die wachten op mijn reactie. Een paar vragen over de betalingen en enkele verzoeken van de Klankbordgroep waar ik snel op moet reageren. Ik neem de tijd om gedetailleerde antwoorden te geven en te zorgen dat ik iedereen duidelijk en volledig informeer. Na de e-mailafhandeling richt ik me op het opstellen van een voorstel voor het opknappen van een rotonde. Dit is het moment waarop ik mijn volledige concentratie nodig heb. Er moeten verschillende opties op papier gezet worden, gebaseerd op gesprekken die ik eerder heb gevoerd met de Klankbordgroep en interne teams.
12:30 – Lunchpauze
Na een paar uur intensief schrijven is het tijd voor een korte lunchpauze. Het is belangrijk om even mijn hoofd leeg te maken en op te laden. Ik probeer echt even niets te doen dat met werk te maken heeft
Met een frisse blik ga ik verder met het voorstel. Er moeten nog een paar belangrijke secties worden toegevoegd, en ik werk met focus aan de kernpunten. Rond 14:00 uur controleer ik nogmaals de inkomende e-mails – er zijn wat vragen van collega’s intern over een aantal onderwerpen die betrekking hebben op de kernen waar ik verbinder ben, en ik stuur de gevraagde input terug. Ook beantwoord ik enkele administratieve vragen van collega’s, maar de meeste tijd besteed ik nog steeds aan het voorstel. Tussen het schrijven door krijg ik feedback op de eerste versie van het voorstel. Ik neem de tijd om alle suggesties zorgvuldig door te lezen en de nodige aanpassingen te maken. Ik stuur het voorstel opnieuw rond voor een laatste check. De focus ligt nu op het afstemmen met collega’s om ervoor te zorgen dat de inhoud klopt en aansluit bij de verwachtingen van de betrokkenen.
De werkdag eindigt met een snelle blik op mijn agenda voor de volgende dag. Ik stel al een lijst op van zaken die ik morgen wil oppakken, zodat ik morgen direct kan beginnen. Er staan weer enkele vergaderingen gepland, dus ik wil de focus van vandaag gebruiken om goed voorbereid te zijn.

