Dinsdag 1 september

Het is aan mij om een stukje in het dagboek van Goudriaan te schrijven over de kringloop.

De Kringloop bestaat op 18 september 21 jaar. We zijn in 1999 in Ottoland begonnen in een kleine ruimte , na 5 jaar verhuisden we naar een boerderij in Goudriaan. Daar hebben we 10 jaar gezeten en we zitten nu alweer 5 jaar op de Hoogt.

De winkel wordt gerund door 32 vrijwilligers, ieder met zijn eigen taak.

Er komt best wel wat kijken om het plaatje rond te krijgen.

Op maandag beginnen we al met schoonmaken en opruimen, kleding uitzoeken en boeken sorteren. Dinsdag komen er mensen die komen soppen, prijzen en opruimen.

Alles wordt schoongemaakt voor het naar de winkel gaat, elektra wordt nagekeken en getest en zo nodig gerepareerd. Op dinsdagmiddag worden er spullen opgehaald en eventueel bezorgd.

Meubels netjes neergezet, want we moeten woensdag weer klaar staan om de verkoop te starten.

De winkel is 4 middagen geopend en wordt iedere middag door 3 dames gerund. Het is ook mogelijk om spullen te brengen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Zoveel, dat we soms bijna niet meer kunnen lopen in het magazijn. Het is altijd weer spannend wat er uit de tassen en dozen komt.

In maart zijn we 6 weken dicht geweest vanwege de corona. Toen we half mei weer open gingen was het wel spannend hoe het zou gaan lopen. Boven verwachting wisten weer veel mensen de weg te vinden.

Er mogen nu 20 mensen naar binnen en de rest moet buiten wachten, want iedereen is verplicht een mandje te nemen.

De opbrengst gaat altijd naar goede doelen. Eén keer in de 4 maanden worden giften uitgereikt vanaf €100. tot en met €3000. Het is altijd mooi als de mensen vertellen wat ze met de gift gaan doen en het geeft een goed gevoel dat wij als vrijwilligers daaraan een steentje bij mogen dragen.

Dit is een impressie van het kringloop gebeuren.

Coby van Tienhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *