Dinsdag 10 maart

Nadat ik van het leuke dagboek-initiatief had gehoord ben ik aan de beurt; een verslag van “mijn” dag.

Eerst voorstellen; Kees Terlouw, zoon van Kees Terlouw (voorheen winkelier en antiekhandelaar) en Riek Terlouw Korevaar, geboren in de toen nog kleine winkel op zuidzijde 163, nu “de Tweede kamer” en in 1979 getrouwd met Diny van Mourik uit Vianen.

1960; Kees en Henk Terlouw voor winkel Zuidzijde 163 (nu: Tweede Kamer)

Na het opheffen van de supermarkt (jaren bemand door Joop Ooms) heeft vader zijn grote hobby; restaureren van en handelen in antiek/brocante verder opgepakt, het pand werd als antiekwinkel ingericht waar ik nauw bij betrokken was, dit deed mij dan ook (qua pand) terugkeren naar mijn jeugd. Het was heel leuk om oude bekende weer te ontmoeten, al jong kwam ik bij velen over de vloer om boodschappen te bezorgen.

Na 2 jaar in Het Regthuys en naast mijn ouders te hebben gewoond zijn we in 1981 verhuisd naar Groot Ammers waar we in 1985 nogmaals zijn verhuisd en in 1998 naar Vianen. Ik moest toen (en nu nog) erg wennen aan het verkeerslawaai van de A2 en de A27 die het mooie Vianen “liefdevol” omarmen. Van het platteland naar een kleine stad was een “sprongetje” maar we wonen hier heerlijk, toch mis ik het persoonlijke van het leven in een dorp wel eens (soms positief, soms negatief).

Het Regthuys

Het bijzondere pand wat mijn ouders en wij jaren met liefde hebben bewoond is in 2018 aan familie van Erp verkocht die er nu met veel plezier wonen, dit geeft een goed gevoel.

Ik kom nog steeds “Oud-Goudrianers” tegen tijdens mijn grootste hobby; het verzorgen van diapresentaties van reizen die ik met mijn Diny maak. Ik ben qua diapresentaties in de voetsporen van vader getreden; vader vertoonde o.a. “Goudriaan gisteren” en “Het boerenleven”. Tijdens “Goudriaan 750” is de 1e serie voor “een vol huis” in de Multistee vertoond. De “ouwe Kees en de jonge Kees” hebben velen meegenomen in een reis door tijd, de “jonge” zorgde voor de projectietechniek, de “ouwe” voorzag de beelden van commentaar, fantastisch en waardevol om dit met vader te mogen doen.

ouwe Kees & Jonge Kees Terlouw (Goudriaan 750)

Helaas zijn beiden ouders in 2018/ 2019 ons ontvallen en naast hun dochtertje Anie begraven op de oude begraafplaats van de NH Kerk.

Ik hou het nieuws uit Goudriaan nog altijd bij, de digitale Kerkbode is daarin een hulp en we hebben nog steeds vrienden en kennissen in Goudriaan die we met een zekere regelmaat zien.

Vandaag is een drukke dag, eerst naar de sportschool om de nodige calorietjes weg te werken en daarna een dia-lezing over Iran voorbereiden (Een blik achter de sluier) die ik vanavond ga verzorgen voor de Vrouwen van Flakkee in Dirksland. Voor die tijd op bezoek bij mijn schoonmoeder van 93 die onverwacht in het ziekenhuis in Leidsche Rijn is opgenomen.

Gelukkig niet al te druk richting Dirkland, nog snel een hapje eten en dan mijn grote projectiescherm opbouwen in “de Schakel”, de overvloeiprojectoren afstellen en wachten op de dames. De opkomst was wat lager dan verwacht door de “angst” om het coronavirus, toch waren er ruim 65 dames (normaal meer dan 110) en was het was een geslaagde avond; mooie beelden toegelicht met een informatief en avontuurlijk verhaal. De dames en ook ikzelf hebben zich erg vermaakt.

In een storm en bakken regen weer 110 km. naar huis gereden, weer een dag voorbij.

Kees

2 reacties

  1. Mooi verhaal broer. En dat je pa en moe er ook in betrekt, het koppelt aan je diapresentaties.
    Ook de foto’s spreken voor zich.
    Voor mij een uitdaging om ook een dag te beschrijven.

    Ben trots op je Krelis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *