Dinsdag 12 mei

Hallo allemaal! Vandaag krijgen jullie een kijkje in mijn leven. Ik ben Nienke van Elk, 24 jaar oud en geboren en getogen in het mooie Goudriaan. Momenteel woon ik weer in de van Tetsstraat met mijn ouders Kees en Gerlinde, mijn zusje Mirthe en mijn broertjes Sjoerd en Jesse. Ik heb twee keer in Amsterdam gewoond en even in Enschede. Ik ben nog steeds een aantal dagen van de week in Amsterdam te vinden, want daar woont mijn vriend Tijmen.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken begint mijn dag in Eindhoven. Hier komt mijn vriend vandaan en daar wonen mijn schoonouders. In de quarantainetijd gaan wij daar af en toe een aantal dagen heen, daar kunnen we beide rustig werken. Gisteravond hebben we het laat gemaakt. We keken Studio Sport van zondag terug, waarin het kampioenschap van PSV in 2006/2007 werd uitgelicht. Vervolgens de wedstrijd nabeschouwd met de schoonfamilie onder het genot van een Bavaria en een glaasje wijn en toen was het al 01:00 uur en gingen we slapen.

We zetten de wekker altijd om 08:00 uur, maar rollen er meestal een uur later pas uit. Zo ook vandaag! Even snel ontbijten en aan het werk. Ik werk sinds maart als Adviseur Sport bij de Gemeente Noordwijk. Ik was net twee weken aan het werk op het gemeentehuis, tot Corona in Nederland uitbrak. Ik heb één collega en samen zijn we de sportafdeling. We hebben het al weken onwijs druk. Kinderen t/m 18 jaar mochten twee weken geleden weer sporten, maar sinds gisteren mogen ook alle volwassenen weer sporten. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de sportactiviteiten. Uiteindelijk kreeg ik drie weken geleden de volledige verantwoordelijkheid. Namens de gemeente hebben we een protocol gemaakt met regels waaraan sportverenigingen moeten voldoen. We hebben afgesproken dat alle sportaanbieders in de gemeente die willen starten een protocol moeten opstellen. Deze worden naar mij gestuurd en ik toets dit. Uiteindelijk geef ik feedback tot het protocol van de vereniging overeenkomt met die van de gemeente, het NOC*NSF en het RIVM. Dan krijgen ze een akkoord en mogen ze beginnen. Daarnaast komen er natuurlijk heel veel vragen binnen en staat mijn telefoon roodgloeiend. Voor mij dus een hele leuke en drukke periode, waardoor ik gelijk kennis maak met veel sportverenigingen in de gemeente.

Het voordeel van thuiswerken is dat je iedere dag lekker kan sporten en lunchen, zo ook vandaag! Na de lekkere lunch even naar buiten een balletje hooghouden. Vervolgens gaan we weer aan het werk, want er zijn inmiddels weer zes nieuwe protocollen binnengekomen. Aan het einde van de dag voeg ik alle nieuwe verenigingen toe aan mijn lijstje en zie ik dat er in totaal 62 verenigingen aan het sporten zijn, helemaal top!

Normaal gesproken is dit mijn vrije middag en gaan Tijmen en ik wielrennen. Vandaag niet, want het is druk en we hebben dit weekend al 113 kilometer gekoerst en vanavond mag ik weer voor het eerst trainen!

’s Middags ben ik van Eindhoven naar huis gereden. Eenmaal thuis aangekomen zie ik dat de buitenkant van het huis is gepotdekseld. Vorige week hebben mijn ouders en ik het huis geschuurd en geverfd. Het gaat er mooi uit zien! Moeders heeft lekkere bami gemaakt en na het eten ga ik op zoek naar mijn voetbalschoenen. We mogen weer, maar dan wel op 1,5 meter en volgens alle richtlijnen van het protocol :). Ik speel als nummer 10 in vrouwen 1 van VVAC in Ottoland. Als Corona er niet was geweest waren wij denk ik afgelopen zaterdag kampioen geworden. Helaas liep het anders, maar dat mocht vanavond de pret niet drukken. Iedereen was super blij dat we überhaupt weer mochten hobbelen in de kunstgras wei van Ottoland. Na de training moesten we wel gelijk naar huis en thuis douchen. Daarna nog even tv gekeken, gevideobeld met wat vrienden en rond 00:00 uur naar bed gegaan.

Dit was mijn dag in Eindhoven, Goudriaan en op VVAC! Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *