Dinsdag 14 januari

Dag lezers, ik ben Gerda Blokland 61 jaar en woon sinds september 2013 op de laatste boerderij van Goudriaan, een van de vele Bloklanden die daar wonen.

Deze dag is druilerig begonnen en het zal deze dinsdag ook niet veel beter worden.

Ik zit te puffen hoe ik een stukje moet schrijven over wat je zo’n hele dag doet?

Daar gaan we dan, na het opstaan en ontbijt, ging ik al de hort op; even langs de accountant zodat de boekhouding 2019 afgesloten kan worden. Kan maar klaar zijn.

De 2e stop, was de Vijverhof in Nieuwpoort. Dat vond ik best spannend want ik ging op sollicitatie voor een baantje als vrijwilliger bij de Rivas. En zowaar ik mag komen!  Ik mag komen helpen op kleinschalig wonen, zodat de zorg wat meer tijd heeft voor de zorgtaken.  Ik heb er zin in en maar vind het ook wel spannend.

De 3e stop was in hetzelfde gebouw maar dan bij de bewoners die daar zelfstandig wonen, ging daar op de koffie. Elke morgen van 10.00-11.00 uur drinkt een groepje bewoners gezamenlijk koffie in de recreatiezaal. Vorig jaar heb ik een paar maanden als beheerder daar gewerkt en nu ging ik de bewoners weer eens even opzoeken. Het was gezellig en we hebben lekker bijgekletst.

Er wonen daar verschillende oud-bewoners uit Goudriaan en altijd komt de vraag: “is er nog nieuws uit Goudriaan?” Het enige nieuws dat ik wist kwam uit de mail van Gemeente-Info van de kerk. Je woont buiten het dorp dus weet niet alles. Maar toch krijg je dan de verhalen over van hoe, wie en wat….

Ik houd van geschiedenis dus dan zijn oude verhalen altijd leuk, ook al ken je de mensen niet.

Maar aan het uitgelopen koffie-uurtje vanmorgen kwam ook een einde dus snel naar huis.

Gauw de piepers en zo opzetten, het was toch weer later dan ik dacht en moest vanmiddag toch op tijd naar mijn volgende adres…… De Kringloopwinkel! Denk dat iedereen de kringloopwinkel kent, voor mij was het 6 jaar geleden een openbaring. Ik was nog nooit in een kringloopwinkel geweest. Daar ben ik terecht gekomen omdat ik dacht dat het handig was om in te burgeren in Goudriaan. Nou dat kun je wel vergeten hoor, er werken daar weinig mensen uit het dorp. Maar leuk is het daar zeker, altijd gezellig en wat hebben ze daar een spullen! Je kunt je hele huis er mee inrichten en dan heb je nog over. Werkelijk van alles….

Ik ben een ‘stofdoek’ op de dinsdagmiddag. De opbrengst gaat altijd naar goede doelen. Hoe mooi is dat!

Lijkt het je ook wat om de handjes daar uit de mouwen te steken? Hartelijk Welkom!

Dan is het alweer avond, de boterhammetjes zijn op, nu het verhaal afmaken want straks komt er nog bezoek, er moeten nog zakelijke afspraken gemaakt worden voor ons bedrijf in 2020. Niet interessant om op te schrijven en ik heb al teveel woorden gebruikt voor mijn verhaal.

Dus tot een volgende keer en een hartelijke en warme groet vanuit De Hoogt…