Dinsdag 15 september

Deze keer een heuse Goudriaan-Ottoland.

Wij zijn Jannie, 61 jaar en geboren en getogen in Goudriaan en Karel, 57 jaar geboren in Ottoland, Rietveld. We wonen met veel plezier in de Van Tetsstraat.

We hebben samen met onze compagnon Theo een biologisch melkveehouderijbedrijf in Ottoland.

Om 6.30 uur gaat de wekker, tijd voor Karel om de koeien te gaan melken. Ook Theo is bij de stal, even samen de werkzaamheden voor de rest van de dag doorgenomen. Het gemaaide gras zal vandaag ingekuild moeten worden. Het komt goed uit dat Theo vandaag vrij heeft van zijn werk zodat hij zich bezig zal gaan houden met het inkuilen.

Na het ontbijt gaat Jannie aan de slag met de huishoudelijke werkzaamheden. Karel heeft samen met Theo een afspraak met de adviseur van de veevoederleverancier. We hebben het vooral over de wintervoorraad aan graskuil en welke verschillende partijen gras het beste bij elkaar passen.

De rest van de ochtend is voor de werkzaamheden voor het collectief. Karel is gebiedscoördinator voor het Collectief Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Agrarische bedrijven die deelnemen aan het agrarisch natuurbeheer, maken afspraken met het Collectief over het beheer wat zij uitvoeren om weidevogels te beschermen of andere vormen van agrarisch natuurbeheer. Nu vooral bezig geweest met de vraag van een veehouder die recent een perceel heeft aangekocht. Kijken wat is de ecologische potentie van dit perceel en hoeveel budget is hiervoor beschikbaar. Later deze week nog maar eens langs gaan en kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Jannie gaat ondertussen bij een vriendin langs en drinkt hier een echt Goudriaans bakkie leut.

Na het eten nog even snel naar de uitzending van Prinsjesdag gekeken. Een hele bijzondere editie in een heel bijzonder jaar!!

Hierna gaat Karel aan de slag met werk voor de LTO. Als secretaris van de afdeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden moet de agenda voor de eerstvolgende bestuursvergadering samengesteld worden. Er zijn vele onderwerpen waar LTO bij betrokken is, goed om dit als bestuur met elkaar te bespreken.

Ondertussen gaat het voorspoedig met het inkuilen en zit het gras netjes in de balen.

Om 17.15 uur is het weer tijd om te gaan melken. Een warme klus op deze bijzonder warme dag voor de tijd van het jaar! Na het melken is het tijd voor de warme prak. Daarna gaat Jannie voor het eerst sinds de lockdown weer naar badminton. Als Jannie weer thuiskomt nog even tijd om samen wat te drinken en dan zit deze dag er weer op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *