Dinsdag 17 maart

Lief dagboek,                                                            

Vandaag was het dag 3 dat de kinderen “vrij”waren van school. Ik ben er moe van!

Wát heb ik vandaag hard gewerkt.

Ik zal me eerst eens voorstellen:
Ik ben Sabine Mengelkamp, en woon sinds vorig jaar mei/juni aan de Wetering.

Ik ben op 8 april 9 jaar getrouwd met Martin, die de mooie tekening voor het Dagboek van Goudriaan, heeft gemaakt. We hebben 3 kinderen: Julia is 8, Liza is bijna 6 en Suze is 2,5.

Ik werk in het Albert Schweitzer ziekenhuis als Maag Darm Lever (MDL) verpleegkundige en daar heb ik contact met alle patiënten die de Ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben. Mijn werkzaamheden bestaan uit: uitleg geven over de ziektebeelden en of  medicatie, toedienen van medicatie en onderzoeken/bloeduitslagen beoordelen. In de ochtend kan een patiënt mij bellen waarbij het niet goed gaat en daar ga ik een behandelplan voor opstellen.

Voordat we in Goudriaan kwamen wonen hebben we eerst 10 jaar in Sliedrecht gewoond, leuk huisje aan de Thorbeckelaan maar dat werd te klein en we wilden wat anders, een dorp, een beetje ons kent ons gevoel, de kinderen die lekker buiten op straat kunnen spelen, een beetje dat gevoel. Ik vond het wel een hele stap, het verhuizen en om alles achter te laten. Martin zei altijd: kijk nou eens wat je ervoor terug krijgt.

We hebben geen seconde spijt van onze beslissing om in dit prachtige dorp te gaan wonen, heerlijk! Ik kan nog steeds niet uit over die dorpsquiz, geweldig! Daar hebben ze in Sliedrecht echt nog nooit van gehoord hor 😉

Vandaag ben ik vrij, nou ja vrij…..

Waar we ook gaan en staan alles draait vandaag de dag om HET Corona virus. De kinderen snappen er helemaal niets van, wat logisch is…..Mam gaan we vandaag naar de dierentuin? Mam waarom gaan we niet naar opa en oma? We zijn toch vrij?!? Al met al heel veel vragen.

Ook in de straat, we raken niet uitgesproken over het virus, wat mag wel en wat mag niet? Mogen de kinderen wel naar de speeltuin of niet….waar doe je goed aan?

We hebben sinds ik hier woon nog nooit zoveel buiten gestaan met alle buurvrouwen, en de kinderen lekker buiten spelen, “hey buuf” maar gelijk een theetje buiten doen?

Zoals ik al zei, “wat heb ik hard gewerkt vandaag”. Structuur en regelmaat bieden en een planning maken pfff.

Van school hebben we huiswerk gekregen.

Als je nou denkt dat huiswerk maken met 3 kinderen gemakkelijk is, nou vergeet het maar…..

Dat is heel pittig kan ik je vertellen. Rekenen, taal, spelling en schrijven alle facetten hebben we weer gehad vandaag. En weet je, soms moet ik ook weer even gaan nadenken hoeveel de tafel van 8 is, ik schaam me diep. Dus ook voor mij weer handig om weer even mee te kunnen oefenen. Die werkboeken die ze nu hebben die had ik volgens mij vroeger niet hoor….ik kan dat niet herinneren. Een werkboek, een leesboek, een schriftje hier en een schriftje daar. Dat wordt echt leuk en speels aangeboden.

Tussendoor nog even de was ophangen, want ja ook dat gaat gewoon door.

Mam, ik heb honger, mogen we wat lekkers?

Nou de broden zijn bijna op, laten we nog maar even naar “de markt” gaan. Julia haar skeelers aan gedaan, Liza op haar step en Suze op haar, daar gaan we. De vitamientjes en lekkere dingen zijn weer binnen.

Nu gaan we koken, kinderen douchen en naar bed. En ik ook!

                                                                       Weltrusten, lief dagboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *