Dinsdag 19 mei

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Jantine Pellikaan. In 2016 ben ik getrouwd met Govert en ben ik hier komen wonen in dit heerlijke rustige dorp. We wonen in het huis van zijn opa en oma en hebben lekker de ruimte voor mijn grootste hobby: dieren! Hier beginnen mijn dagen dan ook altijd mee.

Vandaag starten we op om 8.00 uur. Schapen, katten, konijnen en honden voeren. Vervolgens de honden uit laten. Daarna maar even samen eten (Govert werkt thuis vandaag). Op dagen als vandaag vraag ik me af waarom ik een langharige hond heb (Bolle)? Hij heeft diarree dus moet gewassen worden, iets wat meneer niet zo leuk vindt, dus dat is altijd een uitdaging. Dan vraag ik me gelijk weer af waarom heb ik een tweede hond erbij gehaald (Bob). Gelukkig zijn er meer leuke momenten dan zulke uitdagingen.

Dan is het tijd om maar eens de was te gaan doen. Een klusje wat hier vaak zo lang mogelijk uitgesteld wordt. Als dat gedaan is ga ik verder met de voorbereidingen voor mijn jurk die ik aan het maken ben op cursus naailes. Nou nog even van het lekkere zonnetje genieten dan met spelende honden om je heen. Dat is altijd genieten en een oplaadpuntje. Het is alweer tijd om aan het eten te beginnen. Zo gaat het vaak, dagen vliegen om.

Na het eten kunnen we weer opnieuw beginnen met de dierenstapel, want ja die hebben inmiddels alweer honger. In de avond nog naar cursus en dan sluiten we de dag af door de honden uit te laten en even nog te genieten van de rust en de fluitende vogeltjes. Wij kunnen lekker relax gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *