Dinsdag 2 juni

Beste dagboeklezers, ook ons is gevraagd om een dag van ons leven te beschrijven in het Goudriaans dagboek.

Even voorstellen wij zijn Bas (65) en Anie (62) Vonk- Both. Wij wonen op de Zuidzijde, herkenbaar aan de naam op het bruggie en windwijzer op de schuur.

Wij zijn geboren en opgegroeid in Goudriaan., en hebben 2 dochters en 1 zoon, die allemaal getrouwd zijn, en wij zijn ook de trotse opa en oma van 6 kleinkinderen. Na ons trouwen hebben wij met veel plezier bijna 18 jaar in Ottoland gewoond, waar ook onze kinderen zijn geboren. In 1993 zijn wij weer terug gekomen naar ons geboortedorp Goudriaan.

Vandaag gaat de wekker om 5.45u voor Bas, na opstaan/douchen en ontbijt, vertrekt hij rond 6.30u  naar zijn werk in Zoetermeer. Waar hij werkt als personeelsorganisator.

 Om 7.15u is het ook voor mij (Anie) tijd om op te staan. Rond 8.30u vertrek ik naar mijn werk in Gorinchem, waar ik werkzaam ben op de dagbesteding bij het Rivas, als begeleider dagbesteding & reactivering. Om 17.00u zit de werkdag er voor ons beiden weer op en gaan wij weer huiswaarts, door de corona tijd verloopt de terugweg voorspoedig omdat er veel minder file is.

Na de avondmaaltijd nog even lekker van het zonnetje genoten. Daarna is Bas nog wat  in de tuin gaan werken, onkruid verwijderd, de planten vanwege de droogte water gegeven. En nog wat  geknutseld in de schuur, wat zijn hobby is.

Vanavond heb ik (Anie) nog wat oude spullen schoongemaakt waaronder een oude dokterstas die ik voor mijn verzameling  had gekregen. Mijn verzameling is inmiddels zo groot geworden, dat hij het huis is uitgegroeid  en ik nu een eigen ruimte in de schuur heb waar nu mijn verzameling tentoongesteld staat.

Na de koffie nog een wandeling gemaakt. Bij terugkomst nog even wat computerwerk gedaan en tv gekeken.  De dag doorgenomen onder het genot van wat drinken, rond 11.15u zijn wij naar bed gegaan.

6 reacties

  1. Oh… wat leuk Anie… een eigen museum… Wat geweldig en wat een leuke en herkenbare spullen… Wat zijn de openingstijden van jouw museum… ? ?

  2. Wat leuk en verrassend! Dat jij in die schuur een museum hebt! Ik zie allemaal spulletjes van ‘vroeger’! Hartstikke leuk. Zo zie je maar weer hoe mooi dit dagboek is: Goudriaan is een dorp vol verrassingen en bovenal verrassende mensen ?

  3. Hallo Zus en Zwager, ook wij lezen in Oostkapelle het dagboek van Goudriaan en genieten hiervan.
    groetjes Corrie en Gerard.

    1. Hoi Zus en Zwager, voor jullie is dit geen nieuwtje. Aangezien dat het verzamelen in de familie zit. Maar blijf gezellig van het Goudriaanse dagboek genieten.
      Groetjes je zus Anie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *