Dinsdag 21 april

Mijn naam is Joke de Jong-Manschot.

Geboren in Lexmond, in de jaren vijftig. In 1972 getrouwd met Goudrianer Jan de Jong, geboren in de veertiger jaren. Wij wonen sinds onze trouwdag op de Noordzijde. Een fijn plekje aan de Goudriaan. We hebben twee dochters, twee schoonzoons, één kleinzoon en twee kleindochters.

Dinsdag 21 april. Een gedenkwaardige dag, omdat dit de verjaardag van mijn vader was. Hij is, ook in 1972, op 56-jarige leeftijd overleden. Vandaag. Het is een mooie zonnige dinsdag met een harde oostenwind!.

Helaas missen we al een paar weken onze kleindochter Hannah, die altijd van maandagavond tot dinsdagavond bij ons was, maar nu niet vanwege corona. We bellen en facetimen nu en krijgen volop foto’s en filmpjes. Daar zijn we blij mee.

Het is een rustige dag, net als gisteren en waarschijnlijk morgen en overmorgen. Jan zit z’n kaboutervoorraad bij te werken in de schuur (kabouters die kunnen schrijven!). Ik ben na het ontbijt planten gaan verpoten in de kas. Lekker, uit de wind en in de zon. We verkopen deze planten (hoofdzakelijk groenten- en kruidenplanten en vetplantjes) aan de weg, zodat we anderhalve meter afstand kunnen houden achter de tafels.

Vanmiddag eerst ’t fort rondgelopen. Dat doe ik elke dag tegenwoordig. Ook wel eens de andere kant op, om de zandbak, die er nu niet meer is. Daarna naar de markt in Goudriaan en meteen de krat bij de glasbak geleegd (ja, dat zijn wij, die al die potjes kunnen gebruiken!).

Voor het geval iemand dit nog niet wist: Wij kweken bramen in onze tuin en daar maken we lekkere saus, jam, likeur en sap van. Ook aardbeien, pruimen, blauwe bessen, loganbessen en frambozen worden verwerkt tot jam en saus. Alles onbespoten en te koop (niet op zondag). “Kdootjes om van te smullen” verkopen we als pakketjes.

En dat waren de uitjes van vandaag.

Vanavond om zeven uur naar premier Rutte geluisterd. Dus zat een ieder aan de buis gekluisterd. Daarna de hele tuin en potten gieten, want alles is uitgedroogd met die zon en harde wind. Om half negen ongeveer aan de koffie. Proberen de sudoku van afgelopen weekend af te krijgen. Beetje tv kijken. En dan… net als altijd, veel te laat naar bed.

Dorpsgenoten… de groeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *