Dinsdag 22 september

Goedemiddag, even voorstellen, ik ben Corrie, getrouwd met Joop Versluis. Wij wonen aan de Zuidzijde, in het huis waar vroeger de “medicijnman” woonde. Dat was de opa van Joop. We wonen hier erg naar ons zin op het, zoals een vroegere buurvrouw het ooit noemde, mooiste plekje van Goudriaan. En dan ook nog lid zijn van de buurtvereniging “de Oosterburen”!!!! Het kan dus niet meer stuk. Zou je denken. Maar eigenllijk gebeurt hier niet zo veel. Is het lekker rustig. Totdat er wel iets gebeurt, wat dus niet zo vaak is.

Vandaag had ik een vrije dag, Joop was gewoon naar zijn werk. Ik had dus het rijk alleen, waar ik erg van kan genieten. Vanochtend nog wat tomaten geplukt in de tuin. Daarvan tomatensaus gekookt en in flessen ingemaakt. Had nog zo’n halve liter over. Dit gebruikt als basis voor pastasaus. Koken vind ik eigenlijk altijd wel leuk.

Verder wandel ik graag. En ook al loop ik hier vaak hetzelfde rondje, Postkade rond of Noordeloos rond, de omgeving verveelt eigenlijk nooit. Wat het lopen ook soepel maakt is “oortjes in en gaon”.

Mijn hobby’s zijn spinnen, breien, kleding naaien en (altijd) lezen. Al komt er voor mijn gevoel gewoon te weinig van. Maar ach, dat zal een kwestie van prioriteiten zijn.

Ik ben gestopt met roken sinds 15 juli dit jaar. Gaat eigenlijk vrij soepel, al heb ik momenten van groot gemis. Op die momenten moet ik dus zorgen dat ik iets te doen heb. Je zou dus kunnen zeggen dat ik het regelmatig op mijn (kunst)heupen heb, maar ja, ik heb meer lucht en ik hoest ook niet meer.  Alles voor het goede doel.

Oké, mijn verhaal is wel zo’n beetje gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *