Dinsdag 24 maart

Vandaag is het mijn beurt om iets te schrijven voor het Goudriaanse dagboek. Ik ben Marleen Vonk – de Gier, vrouw van Marcel en moeder van Merijn, Jurre en Noor. Marcel en ik wonen beiden ons hele leven al in dit mooie dorp en we proberen ook beiden op een actieve manier bij te dragen aan het o zo fijne dorpsleven.

Vandaag, is net als de voorgaande dagen, weer een beetje een gekke dag. De scholen zijn dicht dus onze drie kinderen zijn vandaag ook thuis en dat verloopt soms best wat chaotisch. Onze woonkamer is in een mum van tijd verandert van een redelijk opgeruimd huis in een kinderdagverblijf, kleuterklas en schoolklas in één. En boven op de twee slaapkamers van de jongens zijn twee werkplekken ingericht.

Om 10.00 uur vertrek ik naar boven om te gaan werken. Ik ben docent wiskunde op een middelbare school in Gouda en geef inmiddels al een paar dagen les op afstand. Via Microsoft Teams heb ik contact met mijn klassen en dat werkt eigenlijk verrassend goed. Al blijft het toch heel gek die afstand, er is veel minder interactie en ik heb dan natuurlijk ook veel liever zo’n groep pubers voor mijn neus in de klas zitten. 

Rond een uur of 11 komt het bericht binnen dat de Centraal examens dit jaar niet doorgaan. Dus ook “mijn” VWO6 leerlingen gaan dus geen examen doen dit jaar. Hoe moet dit opgelost worden? De hele dag blijft die vraag wel door mijn hoofd spoken.

Rond twee uur ben ik klaar met lesgeven en ga ik weer naar beneden en los ik Marcel af. Hij kan dan weer aan het werk.

Gelukkig mogen kinderen onderling nog wel met elkaar spelen. Het is heerlijk weer, dus als het schoolwerk erop zit gaan de jongens bij de buurjongens voetballen. Ik stap samen met Noor op de fiets om een rondje te gaan fietsen.

Onderweg gaan we even aan bij een dorpsgenoot om wat puzzels af te gooien. Via via kreeg ik de vraag of wij nog een puzzel hadden liggen voor haar om de tijd wat te doden. Doordat men nu toch veel thuis moet zitten is een beetje afleiding wel fijn en met een legpuzzel van 1000 stukjes ben je wel weer even zoet natuurlijk. Ik neem ook een paar puzzels mee terug naar huis, maar op dit moment is er bij ons thuis nog weinig sprake van vervelen naast het werk en het thuisonderwijs.

We rijden nog even langs de speeltuin, daar is het best wel druk. Is dit samenscholen? De kinderen spelen lekker in de speeltuin en de moeders kletsen wat met elkaar, natuurlijk met 1,5 meter ertussen.

Het voordeel van al dat thuiswerken is dat ik s avonds lekker kan aanschuiven aan tafel, want Marcel is bij ons toch wel de beste kok in huis J. Vandaag staat pasta op het menu.

Zodra de kinderen op bed leggen moet ik toch nog wel aan het werk, want overdag lukt het niet om alles af te krijgen. Dus het is een avond voornamelijk achter mijn laptop en tegen 12-en houd ik het voor gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *