Dinsdag 25 augustus; De Vries interieur

Wat leuk om in Het Dagboek van Goudriaan iets te vertellen over ons bedrijf in het dorp. We zullen beginnen met onszelf voor te stellen. Wij zijn Marco en Margreet de Vries en hebben 3 kinderen: Roald, Laura en Marijn. Samen hebben wij de woonwinkel De Vries Interieur.

Opa Jan en oma Ger de Vries begonnen in 1950 een winkeltje op deze plek. De klant kon er toen terecht voor manufacturen, confectie, bedden, dekens en meubelen. Oma Ger kon voor een japon op maat zorgen. Jan ging rond met een transportfiets met koffer, wat toen heel gebruikelijk was. Daarna volgde er een auto. Zo werd de klantenkring steeds verder uitgebreid. Later namen Ad en Ali de Vries en Jan en Lenie de Gier het bedrijf over.

In 1979 werd er een nieuw pand gebouwd met 3 etages meubelen en woningtextiel. Daarmee werd De Vries Interieur een begrip in de Alblasserwaard!

Nieuwbouw Winkelpand in 1978/1979. De verbouwing duurt langer door de strenge vorst

Wij hebben samen in 2006 de winkel overgenomen en nog steeds groeit onze klantenkring, iets waar wij dankbaar voor zijn. Dat is niet allemaal vanzelfsprekend, vooral nu in deze tijd. Fijn dat we nu ook merken dat de plaatselijke ondernemer niet vergeten wordt!  Het is ook best bijzonder dat wij nu ruim 70 jaar verder, nog steeds op dit plek in ons dorp De Vries Interieur kunnen voortzetten. Maar dat doen wij niet samen, wij hebben uitstekende stoffeerders in dienst die uiteindelijk voor een vakkundig resultaat zorgen. Wij willen ons als winkel onderscheiden door onze persoonlijke aandacht voor de klant. We denken graag mee met de klant en komen gratis meten en thuis advies geven.

De winkel heeft 3 verdiepingen. Enkele jaren geleden hebben we een lift laten plaatsen zodat klanten ook gemakkelijk op de bovenste etage kunnen komen. Maar wat doen wij allemaal en wat verkopen wij zoal.. Dat is eigenlijk heel veel..! Allereerst alles op het gebied van woningtextiel zoals: PVC/ tapijt/ vinyl/ laminaat/binnen- en buitenzonwering/horren/behang en karpetten. Op het gebied van slapen hebben wij bedden/matrassen/bedtextiel. Verder kunnen wij ook kastenwanden op maat leveren. Op de bovenste etage hebben we ruim 30 verschillende modellen relaxfauteuils staan. Op de 1e etage hebben we diverse meubelen in allerlei stijlen. Wij werken ook met fabrikanten die een stukje maatwerk kunnen leveren. Ook daarin onderscheiden wij ons. Het mooie is dat wij alle klanten kunnen bedienen door ons aanbod in diverse prijsklassen.

Zuidzijde 163. Toen de kruidenier. Nu de Tweede Kamer

Naast ons winkelpand hebben we nog een 2e winkel:  De Tweede Kamer. Deze winkel is in het voormalig pand van de Buurtsuper, en is een leuk sfeervol dorpswinkeltje geworden. Alles is heel scherp geprijsd en daar zijn naast meubelen ook stoere lampen en accessoires te vinden. Kortom, wat is er veel te vinden bij ons in het dorp op woongebied! Van harte welkom om zomaar eens  binnen te stappen en vrijblijvend rond te kijken. Erg leuk om u/jou te kunnen begroeten in onze winkel!

Graag tot ziens op de Noordzijde 20 (De Vries Interieur) of Zuidzijde 163 (De Tweede Kamer)

Marco & Margreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *