Dinsdag 25 februari

Vandaag 25 februari, mag ik mijn dag beschrijven voor het dagboek. Mijn naam is Simone Vonk. Sinds 15 jaar woon ik in Goudriaan in de van Tetsstraat. Eerst was dit nog alleen met Erik, maar in de loop van de tijd zijn daar Jorn (12), Tamar (8) en Jiska (6) bij gekomen.

Het is vandaag voorjaarsvakantie. Erik vertrekt al vroeg naar zijn werk. Maar ik mag nog in bed blijven, heerlijk! De kinderen druppelen één voor één binnen om daarna beneden televisie te gaan kijken. Na zoveel dagen regen schijnt vandaag de zon. Tijd om eruit te gaan.

Na het ontbijt vertrekken we naar Leerdam. Bij Sports World gaan we op zoek naar voetbalschoenen voor Jorn. Zonder schoenen, maar met een voetbal komen we de winkel uit. We rijden door naar oma. Die heeft voor Tamar en Jiska een mooie knikkerzak gemaakt. Super leuk. Even bijkletsen met een kopje thee en dan verder met onze zoektocht naar de schoenen. Die worden gevonden, gelijk maar even voor wat kleren gekeken en goed geslaagd weer terug naar Goudriaan.

Terug in Goudriaan wordt de nieuwe voetbal gelijk uitgeprobeerd in de speeltuin. Ondertussen vouw ik de was en doe wat andere klusjes. Na het spelen wordt er voor wat vitaminen gezorgd door sinaasappels te persen. De meiden versieren daarna de knikkerzakken.

 Hierna wordt het tijd om het avondeten klaar te gaan maken. Ook al is het vakantie de voetbaltraining gaat gewoon door. Dus op tijd eten zodat Jorn op tijd weg kan.

Na het avondeten gaat Erik nog een klusje doen. Tamar mag dit keer mee. Met Jiska speel ik een paar potjes Qwixx. Dan is het voor haar tijd om naar bed te gaan. Na het bedritueel heb ik tijd voor een kopje thee en kan ik wat mailtjes beantwoorden. De rest van de avond kijk ik wat tv en lees ik nog wat en dan is deze dag weer voorbij.

Groeten Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *