Dinsdag 26 mei

Hallo allemaal, ik ben Arjan Boogert en ben getrouwd met Erika. Inmiddels wonen we 4 jaar in de van Gentstraat. 26 jaar geleden werd ik geboren op de Zuidzijde en ben altijd in Goudriaan blijven wonen.

Vanmorgen om 6.15 uur ging de wekker en om 6.45 uur ben ik vertrokken naar mijn werk. Ik werk nu vijf jaar  als leerkracht van groep 6 op de Hervormde School in Opheusden. Om 7.30 uur kom ik aan op school. Het eerste wat ik altijd doe is het Bijbelverhaal voorbereiden en daarna lees ik de andere lessen door. In verband met de corona komt de helft van de klas naar school. We hebben de klas gesplitst in een A en een B groep. Vandaag is de B groep aan de beurt. Om 8.30 begint de schooldag voor de kinderen en werken we het programma af. De kinderen blijven tussen de middag op school eten, daardoor zijn we ’s middags eerder uit dan anders. Heerlijk om met kinderen te werken, ze nieuwe dingen te mogen leren en ze over de Heere God te mogen vertellen. Na schooltijd kijk ik de werkboeken van spelling en taal na. Daarna is het tijd om de lessen voor de volgende dag voor te bereiden. Ik lees de lessen door en zorg voor wat extra les materiaal. Nog een aantal dingen printen, lokaal opruimen en de werkdag zit er op. Om 17.00 uur kom ik weer aan in Goudriaan.

Maandag hebben we twee nieuwe kippen gekocht. Eerst even kijken hoe het daar mee gaat. Naomi vindt het helemaal geweldig en is niet bij het hok weg te slaan. Na het eten even een rondje fietsen met Naomi. Via de Postkade fiets ik rond over de Slingelandse Plassen. Heerlijk om te genieten van de natuur. Naomi roept ondertussen naar alle dieren die ze ziet. Als we thuis komen legt Erika haar op bed. Daarna nog even rommelen in de tuin. Het grootste gedeelte van onze tuin gebruiken we voor de groente en het meeste is mooi opgekomen. Wat onkruid wegtrekken en daarna water geven. ’s Avonds nog even een boek gelezen en om 22.30 gaan we naar bed. Na de dag afgesloten te hebben met een stukje lezen uit de Bijbel en samen gedankt te hebben is deze dinsdag weer voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *