Dinsdag 30 juni

Vandaag een dagje uit het leven van de familie Heikoop

Mijn naam is Ramona Heikoop, getrouwd met Govert en trotste moeder van Jens 13, Mees 11 en Stef 3 jaar. Nadat we in 2004 getrouwd zijn hebben we even in Noordeloos gewoond waar mijn roots liggen, in 2007 hebben we onze comeback naar Goudriaan gemaakt, geen cultuurshock opgelopen gelukkig. Inmiddels wonen we alweer 13 jaar in Goudriaan en zijn we tussentijds nog wel even gaan kijken of het gras aan de noordzijde groener is dan aan de zuidzijde. Over het antwoord zijn we niet helemaal uit, daarom zijn we maar een beetje middenin gaan wonen. We genieten vanaf 2012 van ons prachtige plekje aan de Goudriaan. We hebben heel wat jaartjes geklust in onze boerderij en zijn superblij met dit prachtige plekje waar we iedere dag opnieuw van genieten.  

Ik werk als leidinggevende op het Hazendonkje in Molenaarsgraaf, hier bieden we kinderopvang aan kinderen van 0-4 jaar op de boerderij. Dagelijks mogen we de kinderen laten genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Voor mij een geweldige combi want ik hou enorm van kinderen en het buitenleven. Op het Hazendonkje organiseer ik de dagelijkse gang van zaken en mag ik een team van 18 geweldige leidsters coachen in hun dagelijkse werk. Waar ik in mijn werk voornamelijk met vrouwen om ga, hebben we thuis een echt mannenhuis. Er is altijd iets te beleven en het is nooit saai, vandaag gaat de wekker al vroeg in huize Heikoop, Govert moet vroeg aan de slag en om 6 uur in Molenaarsgraaf zijn waar hij al vanaf zijn 14e (vakantiewerk) bij etbhv Houwelingen werkt. Even mee uit bed om een broodtrommel te vullen en daarna nog heel even dutten voordat de wekker om half 8 opnieuw gaat, dit keer is het de wekker van Mees die na een lekker ontbijtje om 8.15 vertrekt naar school, Mees zit in groep 7 en kijkt er enorm naar uit om na de vakantie naar groep 8 te gaan. Jens hoeft niet naar school, na een toetsweek heeft hij dit schooljaar afgesloten en is hij inmiddels geen brugpieper meer, hij heeft zijn 1e schooljaar op de Willem de Zwijger in Schoonhoven goed afgesloten. Wat vliegt zo’n jaar voorbij.  Jens gaat vandaag met Govert mee om wat kleine opruimklusjes te doen. Dan is alleen onze kleine pretletter Stef nog thuis, nadat iedereen begroet is met een heerlijke knuffel duikt Stef op de dagen dat ik niet naar het werk toe ga, vaak nog even lekker met zijn papfles op papa’s plekkie, een heerlijk geniet momentje met deze vrolijke knuffelkont.

Vanmorgen werk ik thuis, met de laptop op tafel hoor ik Stef in de kamer inmiddels geweldige autogeluiden maken en is hij heerlijk aan het spelen met zijn garage en alle Amerikaanse auto’s. Om 11.15 klappen we de laptop dicht en gaan we lekker naar buiten om even te wandelen. Het regent dat het giet, maar dat weerhoudt onze enthousiaste peuter er niet van om naar buiten te gaan, laarzen aan en paraplu mee en daar gaan we dan op zoek naar alle plassen op de weg. De route is vandaag duidelijk, Stef gaat bij “Aap” (Jaap Vonk) trekkers kijken in de schuur.

Nadat we zijn wezen “trekkers kieken” wandelen we terug richting huis. We wandelen een klein stukje door naar school en pikken mees op voor de gezelligheid. Thuis lekker opwarmen met een bakje thee en een gebakken eitje (Stef vertelt er wel even bij dat hij die gisteren zelf geraapt heeft bij opa). Na het eten vertrekt Mees weer naar school en gaat Stef even rusten. Al snel is het helemaal stil en ligt Stef lekker te snurken dat geeft mij mooi weer wat ruimte om de laptop nog even open te slaan en wat mailtjes weg te werken en verslagen te typen.

Op dinsdag eten we altijd in 2 etappes, Jens en Mees gaan beide vroeg trainen en eten om 17.00 zodat het eten wat gezakt is wanneer ze om 18.00 vertrekken. De rest eet om 18.30 samen met Frits en Marco die ook iedere dinsdag gezellig bij ons aanschuiven om te eten. Stef eet met beide etappes mee, wat hij lekker vindt.

Na de laatste maaltijd druppelt iedereen weer binnen en duikt iedereen door de wasstraat. De grote jongens gaan dan nog even relaxen/chillen achter de tv en de kleinste versie gaat na een verhaaltje heerlijk zijn bed in. Na een bakkie gaat Goof op dinsdag altijd knutselen aan de auto, hij heeft als hobby Amerikaanse auto’s in de schuur staat een Dodge die hij zelf probeert op te knappen en van bouwval om probeert te toveren naar droomwagen. Om 21.15 liggen ook de oudste broers op bed en is er wat ruimte om in huis wat puin te ruimen. Daarna nog een drankje op de bank en om 23.30 is het mooi geweest voor vandaag en gaan we douchen en lekker naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *