Dinsdag 31 maart

Vandaag gaat om 6.30 uur de wekker. Eerst even wakker worden met een bak koffie achter de computer. Ik heb een bouwbedrijf en werk zelf veelal vanuit mijn kantoor aan huis. Gisteren hebben we een nieuwe woning afgerond en opgeleverd in Rotterdam. Hiervoor moet eerst een en ander geregeld worden. Opleverdocumenten in orde maken en doorsturen naar alle betrokken partijen. De energiecontracten opzeggen etc.

Om 7.30 uur stap ik in de bus om naar de bouw te gaan. Op Noordzijde 10 zijn we gestart met de bouw van de woning van fam Aantjes en daar wordt vandaag de kelder en begane grondvloer geplaatst. De grondwerker (ja, die van 18 maart, voor de oplettende lezer) is al druk bezig om het gat te graven waar de kelder in moet. Alles verloopt volgens plan, om 11.00 uur komt de kelder, dus ik ga even terug naar kantoor.

Inmiddels zijn Elise en Ruben en Tim ook wakker geworden. Elise gaat naar de supermarkt en dus komen Ruben en Tim bij mij op kantoor. Tim gaat spelen met een trekker en Ruben werkt aan zijn groep 2 opdracht over huizen. Het Kontakt erbij, huizen zoeken en knippen maar. Dat duurt 2 minuten en dan vliegt het Kontakt al 2 meter hoog door de lucht. Hoe doet juf Esther dat met 30 kleuters…..

Om 11.00 uur haast ik me naar de bouw voor het plaatsen van de kelder. Daar wordt net de laatste schep met grond gegraven, de vrachtwagen met kelder staat al te wachten bij de pomp, maar de kraan is er nog niet. Die is iets verlaat en komt na een half uurtje aangereden. De kraan wordt opgesteld, de kelder word erbij gereden en in 1 beweging in het gat geplaatst. Het blijft mooi om zo’n gevaarte van 22.000 kg door de lucht te zien gaan. Na de kelder worden de vloerplaten aangebracht. Daar is mijn hulp overbodig en dus ga ik rond 13.00 uur weer terug naar huis. Eerst even eten en de rest van de dag achter de computer werken aan een begroting voor hopelijk een nieuwe opdracht.

Om 6 uur eten we met z’n vieren, daarna de verlenging van de maatregelen door de ministers op tv kijken en vervolgens een skype afspraak met een groep uit de kerk (ontmoetingskerk Noordeloos) om te overleggen voor de komende digitale kerkdiensten.

Dat duurt niet lang, zodat er nog tijd over is om Ruben en Tim op bed te leggen.

Met een kop thee, de voeten op tafel, tv aan, met Elise op de bank bijkomen van weer een mooie lentedag.

Henri Kon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *