Dinsdag 4 augustus; toerisme 3

Vandaag, 4 augustus, werd ik weer wakker in een kamer van “de Verwondering”, het bed-and-breakfast onderkomen van de Jan en Hermineke Vonk aan de zuidkant van Goudriaan.

Wanneer ik de gordijnen opendoe, krijg ik onderstaand beeld voorgeschoteld, daar word je meteen een stukje vrolijker van.

Na een goed ontbijt rij ik de N214 af richting mijn werk in Papendrecht. Dit is nu tijdens het mooie weer en in de rustige vakantieperiode een stuk fijner dan tijdens regenachtige, drukke najaars- en winterdagen.

Ook nu weer valt me, als vogelaar, het rijke vogelleven op, in en boven de talloze weilanden met hun slootjes langs de weg. Vele reigers (3 verschillende soorten!), eenden, roofvogels en weidevogels spot ik tijdens mijn ‘woon’-werk verkeer.

Oh ja, ik zal me ook nog even voorstellen.. mijn naam is Peter Wolsink (54) en ik woon mijn hele leven al in Enschede. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen, die inmiddels alweer het ouderlijk huis hebben verlaten.

Toen Hermineke me vroeg en ik toegezegd had om ook een dag van dit dagboek voor mijn rekening te nemen, keek ik even terug hoe lang ik al te gast bij hun ben. Een beetje tot mijn eigen verbazing bleek ik alweer bijna 3,5 jaar lang tijdens de normale werkweken van maandag tot donderdag op de boerderij te overnachten.

Dat ik al zo lang in Goudriaan kom, heeft te maken met mijn werk. Mijn werkgever is nu al 30 jaar Ingenieursbureau Iv-Consult (onderdeel van Iv-Groep), waar ik ben begonnen te werken bij een regionaal kantoor in Hengelo. Toen dit kantoor na 13 jaar moest worden gesloten, werd mijn werkplek het hoofdkantoor in Papendrecht, waar ik mijn 40 werkuren in 4 dagen maak. Dat beviel en bevalt me nog steeds zo goed dat ik inmiddels dus al weer zo’n 17 jaar iedere maandag vanuit Enschede naar het westen rijd en donderdags weer terug. Ondanks de mooie omgeving van Goudriaan en de vele reisuren, hebben we nooit overwogen om te verhuizen.

’s Avonds wordt ik weer begroet door Nikey (hopelijk goed geschreven 😊), het vrolijke hondje op de boerderij en het liefelijke geloei van de pasgeboren kalfjes.

Het is goed toeven in Goudriaan……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *