Dinsdag 4 februari

Hallo dagboek,

Afgelopen weekeinde werd ik door een van de vele enthousiaste vrijwilligers die ons mooie dorp rijk is gevraagd of ik mee wilde werken aan het dagboek van Goudriaan. Ik wist wel dat dit er was maar had er eerlijk gezegd nog niet naar gekeken; ik ben niet zo van de computer. Maar omdat ik het een mooie manier vind om ons dorp te promoten werk ik er graag aan mee.

Ik zal mij eerst even voorstellen: ik ben Gerrit de Wit; 57 jaar, en al meer dan 30 jaar getrouwd met Marieke. Vanaf ons trouwen wonen we in Goudriaan in de van Gentstraat. (zie de foto van voor de klimaatverandering). We hebben drie kinderen; (zie foto) Gert-Jan, Erik en Rianne. Gert-Jan is al weer 5 jaar getrouwd met Lisette en die wonen in Sliedrecht. Erik woont nog thuis maar is elk jaar meer dan een half jaar in het buitenland voor zijn werk en Rianne woont in Gorkum. We zijn ook opa en oma; Gert-Jan en Lisette hebben een prachtige dochter genaamd Sarah; ze is een permanente bron van plezier voor het hele gezin. Op de bijgevoegde foto zijn we met haar aan het wandelen bij het mooie natuurgebied de Goudriaanse Plassen; bij de kruising N214-N216. Het is een vrij toegankelijk prachtig stukje natuur met veel (water)vogels; schapen; konijnen en een zwemvijver. Sarah geniet er net zo van als wij. We hopen dat het op deze manier behouden kan worden.

Dan een stukje over de dag van vandaag: dinsdag 04 februari. Rond een uur of 6 werden we even wakker van Erik want die gaat ‘s morgens voor hij gaat werken vaak eerst even lekker Goudriaan rond hollen. Om 0700 gaat Marieke uit bed om naar de sportschool in Ameide te gaan. Normaal gaan we samen; één keer in de week, maar ik ben niet fit en heb nog koorts dus blijf ik thuis. Tegen 8 uur ga ik er toch uit en lees de krant met een kop koffie. Om 0900 is Marieke weer terug en drinken we samen koffie. Daarna ga ik de tuin in om de mest op de groentetuin te verdelen; hopelijk kunnen we ook deze zomer weer veel groenten uit eigen tuin eten. Om half twaalf heb ik een afspraak bij kapsalon Papillot waar het meestal zo gezellig is dat je er helemaal geen erg in hebt dat ze ondertussen ook je haar nog even netjes knippen. Om 12 uur weer thuis en Marieke en ik eten samen een boterham. In de middag komt er een vriendin en dorpsgenote langs voor een bak koffie en om even bij te kletsen.

Daarna gaan we samen naar een afspraak bij de notaris in Molenaarsgraaf.

We zijn rond 1700 weer thuis en dan is het tijd voor de warme maaltijd. Omdat ik niet fit was vandaag, besluit ik om dan maar niet naar badminton te gaan vanavond. Erg jammer want het is altijd heel gezellig en ontspannend om met andere dorpsgenoten even lekker bezig te zijn zonder dat er prestatiedruk op staat of zo; en na afloop gelegenheid om wat te drinken in de gezellige bar van de Multistee. Een aanrader voor iedereen. (de badminton dus) Na de vaat doen we ons dagelijkse spelletje 3 rijtjes yathzee en de rest van de avond kijken we wat TV of doen wat op de laptop tot we rond 2300 naar bed gaan.

De foto van mezelf is van een hoogtepunt van vorig jaar: Sail Scheveningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *