Dinsdag 5 mei

Martine van Eldik (en Michael Bijtenhoorn)
Ik woon sinds 1973 in Goudriaan en Michael is in februari  2001 vanuit Schiedam naar Goudriaan verhuisd.

Vandaag gaat om 08.00 de wekker. Opstaan, wat aantrekken en naar beneden. Dan volgt er een strikt schema:
Onze kater Ginger eten geven, kattenluikje op slot draaien en koffie zetten.
Vervolgens loop ik naar mijn moeder en geef haar kater Pushkin ook eten en ga ik buiten de vogels voeren. Ik maak de kattenbakken schoon, was mijn handen (!) en zet vervolgens het kattenluik dicht van de bijkeukendeur. Pushkin mag pas naar buiten als de thuiszorg vertrekt en niet als deze binnenkomt. En dat is meestal tussen 9.00 en 9.30.

Ik hang nog snel even de vlag uit… het is vandaag tenslotte 5 mei.
5 mei 2020, een landelijke vrije dag. Heerlijk zo’n dag thuis. Alleen werk ik vanaf 13 maart al thuis dus in die zin verandert er niet zo veel. Behalve dan het uitslapen, normaal heb ik om 9.00 mijn eerste Zoom of Skype vergadering.

Ik doe de koffie in de thermoskan, pak vervolgens 2 mokken en… ik ga nog even terug naar bed.
Om 10.30 wordt ik voor de 2e keer wakker. We drinken een kopje koffie in bed en dan ga ik aan de slag. In de maand mei  is elke dag bij goed weer een tuindag en deze dag is geen uitzondering.
Om te voorkomen dat ons huis in een rurale versie van Doornroosje verandert, spit ik elke dag 10 bramen uit.

De pinksterbloemen in de tuin zijn bijna uitgebloeid en dat betekent dat in fasen alles weer gemaaid  gaat worden. Vandaag heb ik bij ons achter naast de grote kippenschuur tussen de bessenstuiken gemaaid.

Verder heb ik een nieuw stuk ingepland in de tuin. De tuin bestond daar alleen uit gras en daar heb ik in het najaar  een stuk landbouwplastic over heen gelegd en dit gisteren pas  weggehaald. Al het gras is verdwenen. Ik hoef er alleen wat compost overheen te gooien en even te harken.

Ik ben blij dat ik niet op 2 mei – naakt tuinieren dag – in het dagboek van Goudriaan hoefde te schrijven. De bladeren van mijn vijg zijn nog niet zo heel groot. Dan zijn die van de artisjok beter geschikt 😉

Nog even een aardbeienjam gemaakt van de oogst van vorig jaar en dan krijg ik nog bezoek van een vriendin. Buiten kunnen we ruim 1,5 meter van elkaar af zitten met een Chardonnay en een kaasplankje. Ook Michael komt vanuit zijn man’s cave er even gezellig bijzitten.

Na een lichte avondmaaltijd – Michael is hier in huis de kok–  ga ik nog wat planten en alles natgieten wat die dag is ingepland. Michael heeft de vlag inmiddels binnengehaald. Dan nog even wat werk voorbereiden voor de volgende dag  en rond 23.30 naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *