Dinsdag 7 januari

Toen ik in Goudriaan kwam wonen was het nooit de bedoeling er lang te blijven, stadsmens als ik was , maar  inmiddels woon ik hier al meer dan 40 jaar en het ziet er niet naar uit dat ik nog ga verkassen. Op mijn leeftijd (89) ben je wel honkvast. Trouwens het bevalt me hier prima.

Mijn vrouw is Chinese en zij vindt Nederland een groot park. We genieten beiden van het riante uitzicht en van “onze” vogeltjes. Lang geleden kochten we bij Intratuin een standaard met  voeder- en waterbakje. Dagelijks krijgen ze hun voer.

Daar zitten ze op te wachten in de  “Mussenboom” , wel twintig of meer. We beleven er veel plezier aan.

Op maandag- en donderdagochtend wordt er getennist. Om eerlijk te zijn geen toptennis meer waar het mij betreft, maar ik ben lekker bezig en krijg de nodige beweging.

We moesten ook weer wat regelen voor de jaarlijkse reis naar Beijing.  Mijn vrouw wil met Chinees Nieuwjaar in China zijn.  Dat is een echt familiefeest. Van heinde en ver komen families bij elkaar. Een ware volksverhuizing. Miljoenen mensen reizen soms duizenden kilometers om in hun geboortestad te komen.

Dikwijls zien ouders, die in Beijing of Shanghai werken hun kinderen, die bij Opa en Oma achterbleven, alleen met Chinees Nieuwjaar.

 Gerard den Boer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *