Dinsdag 7 juli

Laat ik beginnen met een voorstelrondje. Ik ben Judith Boogert en ben bijna 8 jaar geleden getrouwd met Albert Boogert. Sindsdien wonen wij aan de Wetering. Maar daarvoor was Goudriaan ons ook niet onbekend. Beiden wonen we vanaf onze geboorte in dit prachtige dorp. Inmiddels is ons gezin uitgebreid met Rhodé (6), Jan (4) en Sarah (bijna 1).

Deze dag is voor ons een dag als veel andere dagen in het jaar. Onze kinderen zijn vroege vogels, dus vaak is er rond 6:00 uur wel één die rondloopt in huis en anders zorgt de wekker er wel voor dat we wakker worden rond dit tijdstip. Zo was het ook deze morgen.

We proberen in de ochtend altijd met elkaar te ontbijten. Altijd fijn om even met elkaar de dag te beginnen onder het genot van een kop koffie. Rond 6.45 vertrekt Albert naar Rotterdam waar hij werkzaam is.

Thuis word het ontbijt rustig afgerond, want ‘s morgens word er door de kinderen alle tijd genomen om een boterham naar binnen te werken. Daarna gaan we naar boven om haren te kammen en tanden te poetsen. Vervolgens worden de tasjes gevuld, gaan de jassen en de schoenen aan en is het tijd om op de fiets naar school te gaan. Onderweg wordt er nog even gezellig gekletst en dan gaan Rhodé en Jan verder op school. Gelukkig gaan ze hier altijd met veel plezier naar toe.

Onderweg naar huis genieten Sarah en ik van alle dieren die hier in Goudriaan zijn en worden ze benoemd en bekeken. Thuisgekomen is het tijd om nog wat bedden glad te trekken, de ontbijttafel op te ruimen, de vaatwasser uit te ruimen, een was aan te zetten en even met de stofzuiger door het huis te gaan. Onderwijl doet Sarah een klein dutje, want ze is erg moe doordat ze vannacht wakker was omdat ze last had van de inentingen die ze gisteren had gehad.

Tegen koffietijd gaan we met de auto op pad. We gaan op visite. Daar drinken we gezellig koffie, spelen we en knuffelen we met de kleine baby. Daarna gaan we gelijk door naar de winkel om nog wat kleine boodschapjes te doen. Thuisgekomen is het tijd om te eten en gaat Sarah haar bed weer in voor een middagdutje. Zelf doe ik nog wat dingen in huis. Daarna is het alweer tijd om op de fiets te stappen en Rhodé en Jan van school te halen.

Rhodé heeft een speelafspraakje met een vriendinnetje. Dus die komt ook gezellig mee uit school. We drinken en eten thuis wat en gaan dan lekker naar de speeltuin. Daar is het een gezellige drukte. Dus de kinderen vermaken zich hier wel een poos en kunnen daar hun laatste beetje energie van de dag kwijtraken. Sarah geniet met volle teugen van de schommel en kan hier geen genoeg van krijgen. Thuisgekomen word het vriendinnetje opgehaald en is het tijd om te koken. De kinderen mogen even een filmpje kijken zodat ik mijn handen vrij heb om de aardappels, broccoli en ganzenworst klaar te maken.

Rond 17.45 is Albert weer thuis en gaan we met elkaar eten. De kinderen zijn wat moe en mopperig. Dus is deze avondmaaltijd iets onrustiger dan normaal.  Daarna ruimen we op en gaan de kinderen even lekker in bad om van smoezelige kinderen weer heerlijk fris ruikende kinderen te maken. Daarna gaan de pyjamaatjes aan, worden de tanden gepoetst en sluit de dag voor hen met een verhaaltje en een avondgebedje. Sarah gaat nog even naar beneden om wat te drinken en gaat daarna ook de mand in.  

Vervolgens, regelen we nog wat dingen, drinken we wat met elkaar en is het voor ons ook tijd om te gaan slapen. Want morgen gaat de wekker weer vroeg. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *