Donderdag 1 oktober

Beste inwoners van Goudriaan. Mijn naam is Bart van Beuzekom, 24 jaar oud en een geboren en getogen Goudrianer. Ik woon al 24 jaar in de van Gentstraat met mijn ouders.  

Vandaag geef ik jullie een kijkje in het primair onderwijs. Deze week staan de startgesprekken met ouders op de planning. Een mooi moment om met de ouders in contact te komen, het kind centraal te stellen en het onderwijs samen vorm te geven. Normaal gesproken voeren we de gesprekken gewoon in de klas, maar gezien de omstandigheden voeren we de gesprekken nu via Teams.

Om 06.15u gaat mijn wekker. Even opfrissen en ontbijten: Griekse yoghurt, blauwe blessen, frambozen, rozijnen en cruesli. Na twintig minuten rijden kom ik aan op de Prins Willem Alexanderschool in Sliedrecht. Een christelijke basisschool met twee locaties en ongeveer 550 leerlingen. Ik geef met veel plezier les aan de 27 kinderen in groep 7. Vanmorgen staan de volgende dingen op het rooster: werkcircuit, godsdienst, rekenen, spelling en taal.

Vanmiddag staat het leescircuit, nieuwsbegrip, crea en kanjertraining op het programma. In het werk- en leescircuit werken de kinderen alleen of in tweetallen aan eigen taken, gericht op hun eigen niveau.

Kanjertraining gaat over het bevorderen van onderling vertrouwen in de groep. We voeren gesprekken of spelen leuke spellen. De kinderen vinden dit erg leuk en werkten vandaag aan hun onderlinge relatie en (zelf)vertrouwen. Nog snel even voorlezen uit het voorleesboek: Juffrouw Pots. Woensdag 30 september is de Kinderboekenweek van start gegaan. We besteden extra aandacht aan lezen, maar vooral ook plezier krijgen in lezen. Leuk om te zien dat steeds meer kinderen zich ook opgeven voor de voorleeswedstrijd van volgende week.

Het is 17.00u. Nog even wat collega’s gedag zeggen, aangezien sommige al weekend hebben, en snel naar huis. Gelukkig staat het eten al klaar, want om 18.30u start ik met de laatste acht oudergesprekken. Ik kijk terug op een lange, maar leuke dag. Om 21.40u nog even de Nederlandse serie ‘Klem’ kijken en daarna lekker naar bed. Bijna weekend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *