Donderdag 10 december

Waarschijnlijk ben ik niet de enige, maar sinds maart is mijn wereld een stuk kleiner geworden. Niet alleen werk ik thuis, maar ik ga ook zo min mogelijk op stap voor bijvoorbeeld boodschappen. Best een beetje saai, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Ik bespaar per week zo’n 6-8 uur aan reistijd, ik heb eindelijk eens een goede reden om allerlei restjes uit de vriezer op te maken en als ik dan eens het dorp uit ga geniet ik des te meer. Zo heb ik op een mooie najaarsdag een rondje Kinderdijk gefietst met een vriendin. Gewoon een 1-daagse vakantie. Niet duur, maar ontzettend gezellig!

Vandaag stond er ook weer een ‘uitje’ op het programma. Ik mocht naar Waardlanden in Gorinchem. Nu zit dat naast de kringloopwinkel, dus ik heb gelijk de mogelijkheid benut om daar even rond te neuzen. Altijd fijn als je dingen vindt waar je al langer naar zoekt. Dus het was een geslaagd bezoek. Bij Waardlanden kreeg ik een grote doos mee. Altijd leuk verrassingen! 😊 Op de terugweg naar huis ging de zon uitbundig schijnen. Wat wil een mens nog meer?

Nu ik zoveel meer thuis ben, ben ik meer gaan wandelen. Ik vind het zo fijn dat we niet in een stad opgesloten zitten, maar kunnen genieten van de ruimte om ons heen. Het valt me op dat er steeds meer afval rondzwerft, of lag het er altijd al maar zie ik het nu pas? Wat mij betreft is het tijd om daar verandering in aan te brengen! De eerste stap heb ik al gezet. Ik mocht bij Waardlanden een set afvalgrijpers, handschoenen en vuilniszakken ophalen. Ik heb nu materialen in huis om met 12 personen afval te gaan rapen. Het lijkt me leuk als we tweetallen (+ eventuele kinderen) op pad kunnen sturen, zodat elk tweetal een stukje van Goudriaan afvalvrij kan maken. Een mooie uitdaging voor jong en oud. Wie gaat er mee?

Kijk ter inspiratie deze video: Hoe lang blijft afval liggen?

Het lijkt me gezellig om op die manier niet alleen iets nuttigs te doen, maar ook dorpsgenoten (beter) te leren kennen. Daarnaast is lekker buiten zijn en bewegen, goed voor de mens. Dus genoeg redenen om mee te doen. We willen op zaterdag 19 december vanaf 10 uur aan de slag. In verband met de coronamaatregelen moet je je even aanmelden als je mee wilt gaan. Stuur een berichtje naar mariekebor@gmail.com of bel 06-33834727.

Tot ziens op de 19e!

Groet, Marieke Bor

PS: Mocht het hard regenen, dan gaan we een andere dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *