Donderdag 17 september

Hallo allemaal,

Ik ben Cisca Keijzer 41 jaar , getrouwd met Rene Keijzer en samen met onze drie dochters wonen we in de van Tetsstraat. Vandaag mag ik een stukje schrijven in het Dagboek van Goudriaan en jullie een kijkje geven in ons gezin. Rene zijn wekker gaat om 6.30 uur en vertrekt even later op de fiets naar het Achterland, hij werkt sinds ruim een jaar bij aannemersbedrijf de Zeeuw. Daarnaast zit hij bij de vrijwillige brandweer.

Meestal is Kim de vroege vogel, ze leert voor banketbakker (zit in de genen) en werkt bij bakker Bas in het Piazza. Vandaag is ze lekker vrij. Roos en Isabel komen ook hun bed uit en maken zich klaar voor school. Ondertussen maak ik me klaar om naar mijn werk te gaan. Naast mijn werk als ambulant kapster werk ik een aantal uur in de week in de kapsalon van een verzorgingshuis in Sliedrecht.

 Om 8.45 uur vertrekt Roos naar het Wellant, ze zit in de  4e klas. Om 8.05 uur gaat Isabel ook naar school, ze zit in groep 8 van de Fakkel. Hoogste tijd om zelf ook te gaan, gelukkig is het niet druk op de weg en ben ik er ruim op tijd. Mijn spulletjes in het karretje en een mondkapje op, de eerste klant komt al de kapsalon in…..hup aan de slag ( letterlijk soms met al die watergolven). Het werken in het verzorgingshuis is een leuke afwisseling en geeft veel voldoening.

Rond 15.30 uur zit het werk er op en ga ik richting huis, naar de meiden. Even wat kletsen en dan aan het eten beginnen. De andijvie kan ik niet zo lekker maken als Rene het maakt dus mag hij het afmaken , op de manier hoe zijn moeder het altijd maakte . Maar ik had melk moeten kopen toen ik uit mijn werk kwam, oeps vergeten. Gelukkig had onze buuf nog wel melk en zo werd de andijvie “gered”.

Dat is zo fijn aan ons dorp , klaar staan voor een ander en andersom als het nodig is ook.

Vlug aan tafel want Roos moest naar dansen, dat doet ze al vanaf haar 7e met veel plezier.

Om 18.10 uur stappen we in de auto en halen we 2 vriendinnen op die vandaag meerijden.

Rene heeft in de tussentijd de vaat gedaan. Tussendoor kan ik even een wasje ophangen en bellen met mijn zus, en toen was het alweer tijd om Roos op te halen. De meiden chillen nog even op de bank met hun mobiel. Even een bakkie koffie/thee en dan wordt het voor Isabel bedtijd. Kim volgt niet veel later, want haar dag begint morgen om 5.15. Roos komt lekker rozig uit bad en gaat ook lekker slapen.  Rene en ik kijken nog even wat tv en drinken nog wat. Rond 23.00 is t donker in huize Keijzer. Morgen weer een werk/schooldag , met een heerlijk en gezellig weekend in t vooruitzicht.

Hartelijke groet, Cisca Keijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *