Donderdag 19 maart

Vandaag onze bijdrage aan het dagboek van Goudriaan. Eerst maar even voorstellen: Wij zijn familie van der Vlist en zijn alweer bijna 3 jaar woonachtig in dit mooie dorp. In juni 2017 zijn wij (Matthijs, 31 jaar en Cathleen 29 jaar) vanuit Rotterdam in Goudriaan neergestreken. Oorspronkelijk komt Matthijs uit Noordeloos, dus de Alblasserwaard was zeker niet onbekend voor ons. Cathleen is geboren en getogen in het Zeeuwse.

Afgelopen september zijn wij de trotse ouders geworden van Wouter.

De dag begint om 6.00 uur met gekraai vanuit de kamer van Wouter, hij is wakker en altijd meteen vrolijk! Om 7.10 uur vertrekt Cathleen richting Alblasserdam voor haar werk als huisarts. Om 7.30 brengt Matthijs eerst Wouter bij oma in Noordeloos en vertrekt daarna richting Moerdijk voor zijn werk in de logistieke sector. We zijn beiden, ondanks alle maatregelen rondom de Coronacrisis aan het werk, maar de werkdagen zijn nu echt wel anders dan normaal!

Op de huisartsenpraktijk in Alblasserdam staat momenteel alles in het teken van het Coronavirus, we zijn er de hele dag druk mee. Het is een hele andere dynamiek op deze manier, dan de normale dagelijkse huisartsenpraktijk.

Ook in de haven van Moerdijk gaat het werk voor een deel gewoon door.

Wat een verademing is het dan om rond een uur of 18.00 uur in Noordeloos Wouter weer op te halen en dat lachende koppie te zien. De onschuld en de onbezorgdheid zelve. Heerlijk is dat. We kunnen mee eten, dus hoeven zelf niet te koken. Wouter is na een dag volop aandacht van zijn oma lekker moe, dus valt al in slaap op mijn schoot als we nog op de bank zitten.

Om 19.15 uur dan maar richting huis. Wouter wordt overgeheveld in zijn bedje. Alles opruimen, laatste nieuwsberichten bekijken en met elkaar de dag nog even doornemen. Daarna kijken we nog een serie op Netflix om nog even de gedachten te verzetten. Dan is het mooi geweest voor vandaag, morgen weer een nieuwe dag. Wat die brengt weten wij niet, maar we vertrouwen erop dat God alles in Zijn hand houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *