Donderdag 2 april

Het is donderdag 2 april en vanmorgen een afspraak in Vrouwenpolder om een inspectie uit te voeren op een ponton, dat ingericht wordt om stenen te storten in ontgrondingskuilen, die voor de daar aanwezige dam liggen.  Essentie is dat gekeken wordt of op de manier waarop het ponton wordt ingericht wel veilig gewerkt kan worden.  Leuk werk!

Als ZZP-er voer ik als Hoger Veiligheidskundige inmiddels al 10 jaar opdrachten uit voor verschillende ondernemingen. Momenteel bij Boskalis Nederland, normaal vanuit Rotterdam maar sinds drie weken vanuit huis.  Het mooie van dit werk is dat ik met mijn technische achtergrond mij snel  aan kan passen binnen verschillende branches, waarin ik tot dusver opdrachten heb uitgevoerd, van scheepsbouw tot logistiek en dus nu de aannemerij.

Na een ochtendje Zeeland om 12.00 uur weer terug op de Noordzijde in Goudriaan. Even een boterham en aansluitend een rondje tuin voor een frisse neus. De middag verder gevuld met het beantwoorden van mails, telefoontjes en het maken van de rapportage van die ochtend. Blijkt toch dat de stabiliteitsberekening aangepast moet worden om zeker te zijn dat het ponton blijft drijven.

Het effect van het COVID 19 virus kreeg ik rond half vier in een telefoongesprek te horen. Om kosten te reduceren worden alle inhuurcontracten opgezegd, dus ook die van mij. Gaan we maandag verder over praten. Had dit al aan zien komen, dus ga ik na verkregen duidelijkheid aanstaande maandag de nodige stappen zetten om een andere opdrachtgever te interesseren mij voor zijn onderneming in te zetten.

Tegen half vijf naar buiten, de voortuin in, om Johanna te helpen die al even bezig is om deze te fatsoeneren. Ik doe het grove werk, het uitsteken van onkruid en afsteken van te groot geworden planten.

Drie kwartier later naar binnen om eten te koken. Ja, ik ben thuis de kok en dat 7 dagen in de week. Stamppot rauwe andijvie.

Na het eten weer naar buiten om achter in de boomgaard een verzameling snoeihout weg te werken. Tegen achten toch wel koude handen gekregen. Dus naar binnen voor een bak koffie en het 8 uur journaal.

Na het journaal nog een paar privé mails gelezen en beantwoord.  Leuke ontwikkelingen rondom de nieuwe website van de Klankbordgroep, welke eind van de maand in de lucht zou kunnen komen.

Joop Broer

Nog even voor de buis gehangen en vervolgens naar bed, iets later dan gebruikelijk, maar morgen weer thuis werken en dus niet om 06.00 uur op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *