Donderdag 2 januari 2020

Naam: Mohammed Taheri

Leeftijd: 24 jaar

Ik werd op de eerste donderdag van het jaar al vroeg geconfronteerd met de gedachten dat ik ‘ouder’ begin te worden.

Er stond voor vandaag namelijk een wandeling gepland. Notabene een NS-wandeling. Een activiteit waarvan ik enkele jaren geleden nog dacht dat dat deze alleen voor senioren was weggelegd. De realiteit van nu is dat ik uitkeek naar deze dag en dat ik oprecht genoot van de mooie natuur. De boterhammen waren gesmeerd, de thermosbeker was gevuld en de winterkleding was uit de kast getrokken. Klaar om te vertrekken.

Het is bij vrijwel bij iedereen bekend dat wandelen ongelofelijk gezond is, maar ik heb vandaag ook ervaren dat wandelen plotselinge klachten met zich mee kan brengen. Zo kreeg mijn (fitte) schoonbroertje na een paar honderd meter plots pijn in zijn rug, voelde hij zich acuut ziek worden en zaten er meerdere keren onzichtbare stenen in zijn schoenen.  Toch ben ik er trots op dat hij de route heeft uitgelopen.

Als ik nog 16 jaar geweest zou zijn, was ik in alle waarschijnlijkheid in de auto blijven zitten.

De parken en bossen in en rondom Arnhem hebben mij vandaag zeker verrast. Hoogtepunt van mijn dag is ons bezoek aan de Airborne begraafplaats, in Oosterbeek. Hier rusten 1754 soldaten, piloten en mariniers die omgekomen zijn bij en na de slag om Arnhem. Erg indrukwekkend om te zien en te voelen.

Nadat we vanuit station Oosterbeek de bus terug richting station Arnhem hebben gepakt lopen we richting de stad om de Indonesische keuken op te zoeken. Door zowel de smaak van het eten als de vriendelijkheid van het personeel, waande we ons even terug naar afgelopen zomer toen wij op reis zijn geweest door Indonesië. Het was vandaag koopavond, dus hebben we hebben na het eten nog een ommetje door de stad gemaakt. Met een hoop kilometers in de benen, zijn we richting de auto gelopen en hebben mijn vriendin en ik de avond afgesloten met een heerlijke (en ongemakkelijke) aflevering van First Dates.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *