Donderdag 2 juli

Het is vandaag donderdag 2 juli 2020. Mijn naam is Evelien Vonk, alweer 10 jaar getrouwd met Martin. We hebben een dochter Lotte (6 jaar) en een zoon Bas (4 jaar). Met onze labrador Tom wonen we aan de Noordzijde.

Vandaag start mijn dag om kwart voor zeven met een gil vanaf het toilet “Ik heb gepoept!!!” Dat is onze Bas, bijna vaste prik in de ochtend. Daarna nog even terug naar bed tot de wekker gaat om 7.10 uur. Lotte komt breed lachend ook uit bed, dus de dag kan beginnen.

Martin is inmiddels al werken. Hij is werkzaam bij Loonbedrijf den Boer en is vandaag richting Culemborg.

Deze ochtend is relaxen met de kids, het wisselt nog wel eens qua humeur. Om 8.1 5uur gaan ze beiden richting school.

Zelf ga ik weer naar huis om te studeren en te werken. Ik ben werkzaam als ambulant hulpverlener bij Ondersteuning thuis, Stichting ASVZ. Ik bied voornamelijk ondersteuning bij het ontwikkelen naar meer zelfstandigheid in deze maatschappij van meer individualisme. Enorm ingewikkeld wanneer je de diagnose heb van onder gemiddeld IQ, lichamelijke klachten en/of psychiatrisch ziektebeeld.

Om 8.30 uur sla ik eerst mijn studie boek open voor Sociologie, de leer van de samenleving. Aankomende dinsdag een toets, dus ik moet nog even aan de bak! Ik studeer Sociaal Work voor Jeugdzorg & Pedagogiek aan de Christelijke Hogeschool van Ede.

Om 11.00 uur een belafspraak met mijn cliënt. De hulpvragen zijn zeer divers, dus elke dag is een verassing wat we gaan beleven en laat ik mij verwonderen. De cliënt die belt vertelt haar verhaal. Ik luister en weet haar hulpvraag. We maken samen een stappenplan, zodat ze weer verder kan. Nu snel naar een cliënt toe, waarbij we in het afgelopen jaar veel succeservaringen hebben opgedaan. Altijd mooi om even op terug te kijken. Hierna nog twee afspraken bij cliënten thuis en een groot overleg met een andere organisatie. Het is bijzonder om te zien hoe de werelden van de GGZ en de VGZ samenkomen. Iedereen zijn of haar specialisme, maar samen voor de cliënt.

Snel de kinderen ophalen van de BSO in Goudriaan en naar huis. Na het eten van de spaghetti gaat  Martin grasmaaien met Lotte en Bas. Hierna gaan ze douchen en naar bed.

Vanavond heeft Martin een afspraak gehad over de verbouwing van het dak van onze woning en ik sla mijn studieboek nog een keer open. Rond 22.00 uur laatste rondje lopen met Tom en gaan we slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *