Donderdag 29 oktober

Donderdag 29-10-2020

Mij is gevraagd deze dag een dagboek bij te houden. Ik woon al 27 jaar in Goudriaan en sinds 10 jaar op de Noordzijde. Ik woon hier met mijn man Pieter en onze drie zoons Ard, Stef en Guus. Vanmorgen ging om 07.00 uur de wekker en ik hoefde deze morgen niet te haasten want ik moet om 13.00 uur op mijn werk zijn. Onze twee poezen zitten voor de deur te wachten en willen heel graag naar binnen…en eten. Pieter start eerst thuis met werken en vertrekt later naar het accountantskantoor waar hij werkt. Guus stapt om 08.30 uur op de fiets naar Schoonhoven (havo 5). Stef duikt achter de computer want hij volgt zijn stage bij een juridisch adviesbureau in deze tijd online (4e jaar HBO recht). Ard woont op kamers in Rotterdam maar is vandaag ook thuis en installeert zich ook achter de laptop (master accounting). Ik begin met opruimen want daar zijn mijn mannen niet zo goed in J. Daarna aan de strijk. Omdat ik zelf tussen de middag warm eet kook ik vast en kan de rest van het gezin het vanavond opwarmen.  Er staat bami ketjap op het menu vandaag. Ook mijn brood klaarmaken om mee te nemen. Om 12.00 uur ga ik eten en vertrek vervolgens om 12.30 uur richting het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ik  werk op het laboratorium en heb een vroege avonddienst (13.00-20.45 uur). En aansluitend bereikbaarheidsdienst tot morgenochtend omdat er ’s nachts maar één persoon aan het werk is. Bij drukte kan de achterwacht dan bijspringen.

Op het werk aangekomen een schone witte jas opgehaald, mondkapje opgezet en aan de slag. Het lijkt allemaal aardig op orde vandaag tot later op de middag de motor van de track kapot gaat. Dit is een machine die de buizen sorteert en naar de juiste apparatuur brengt, dus het logistieke gedeelte. Het is dus niet meer zo overzichtelijk….. Wij werken met heel veel apparatuur op het laboratorium en zijn dus ook best afhankelijk van de techniek. Al met al werd het een hele drukke dienst. ’s Avonds is er nog een nieuwe motor ingezet door de firma. Het is heel druk in het ziekenhuis met name op de SEH en de IC en dat betekent voor ons ook veel werk. Ook de covidafdeling kost veel tijd. Even prikken is er niet bij als je steeds helemaal moet omkleden. Uiteindelijk tot 23.00 uur gewerkt en toen snel naar huis. Nog even wat gedronken met Pieter (…en een paar pindarotsjes gesnoept J). De tafel aangezet voor het ontbijt en om 24.00 uur naar bed. Hopelijk word ik vannacht niet opgeroepen..

Marry Terlouw- van Vliet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *