Donderdag 3 september

Hallo, ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Mirjam den Boer, getrouwd met Bram den Boer. De dag begon al vroeg, om 06:00 uur liep de wekker af. Nadat iedereen naar zijn en haar werk vertrokken is, start ik mijn dag met het een en ander aan huishoudelijke werkzaamheden. Tegen de middag loop ik altijd even een rondje achter in de polder met onze lieve hond Fien. In de polder hebben wij een groot gedeelte van onze kippen lopen.

De kippen kunnen daar vrij in de natuur loslopen overdag. Van onze 48 kippen hebben we iedere dag verse eieren, zoals altijd raap ik na onze wandeling de eieren en neem ze gelijk mee naar huis. Nadat de eieren binnen zijn kijken ik gelijk even bij onze “oude kippen”, die naast de kringloopwinkel lopen, ook daar raap ik gelijk de eieren. Onze eieren verkopen we aan huis, en op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag zijn onze eieren te vinden in de appelkist bij de kringloopwinkel. Voordat ik ga lunchen zet ik eerst vast de eieren klaar in de appelkist. Na de lunch doe ik alle geraapte eieren in doosjes. Nadat dat is gedaan, doe ik nog even een boodschapje. Als ik thuiskom doe ik nog het een en ander in het huishouden en rond een uur of half vijf haal ik de eieren op die nog niet verkocht zijn deze middag. Daarna begin ik met de voorbereidingen en het koken van het avondeten. ’s Avonds rommel ik nog wat binnen en buiten het huis. Tegen de tijd dat het schemerig begint te worden loop ik nogmaals even naar de kippen achter in de polder, dan voer ik en kijk ik of alle kippen binnen zijn en sluit ik het luikje, waardoor ze overdag vrij naar buiten en binnen kunnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *