Donderdag 30 juli; De burgemeester in het dorp

Wandelweek 2, etappe Goudriaan (dag 4)

Op 30 augustus hebben mijn vrouw en ik op onze wandeling door Molenlanden Goudriaan doorkruist.

We begonnen bij de kringloopwinkel ‘Graafstroom’, waar we verrast werden door daadkracht van enthousiaste vrijwilligers en de grote financiële opbrengsten, die weer de weg vinden in de Alblasserwaard en daar buiten.

Via de Slingelandse plassen – wat een prachtig gebied! – liepen we onder begeleiding van een jager over de Postkade naar het Dorpshuis, Multistee, waar we een heerlijke lunch kregen aangeboden.

Het was wel spannend om steeds op tijd te zijn.

Gedurende de wandeling werden we aangesproken door inwoners van Goudriaan.

Omdat een sanitaire stop zeer noodzakelijk was hebben we niet de Noordzijde genomen, maar de Zuidzijde en doorgewandeld naar het dorpshuis. Daar werden we verrast door een jonge agrarische onderneming die ons graag voor 12.00 uur had ontvangen en zijn bedrijf willen laten  zien. Hij overhandigde ons een heerlijk stuk kaas en kreeg de belofte dat we nog een keer op bezoek komen.

Opvallend was dat in Goudriaan de vlag voor ons is uitgestoken, een koninklijk ontvangst!

Na de lunch de omgekeerde ronde gemaakt via het vervolg van de Zuidzijde, over de Noordzijde met diverse stops in de richting van de provinciale weg, om dan onder begeleiding van een lid van de historische vereniging de weg te vervolgen naar Ottoland.

Het viel mijn vrouw en ik op dat overal waar we mensen zagen er gewerkt werd, wat een bedrijvigheid. Erg verrast waren we dat de Multistee zo’n belangrijke plaats inneemt in Goudriaan en dat je op basis van vertrouwen heel veel samen kunt. Hulde!

Goudriaan komt zeker in de top 20 van mooiste kernen van de gemeente Molenlanden!

Hartelijk groet, Anneke en Theo Segers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *