Donderdag 5 maart

Voor vandaag, ben ik, Aty van Mastrigt-van Akooy, door mijn buurvrouw Anneke Woudenberg gestrikt om aan dit dagboek een bijdrage te leveren.

Sinds oktober 1987 heb ik het genoegen inwoonster van Goudriaan te zijn. Sinds mijn man is overleden en onze zoon al eerder was uitgevlogen naar Rotterdam woon ik alleen maar niet eenzaam: 1 kat,  schapen, kippen, paarden (niet van mij). Hierdoor heb ik levendigheid op het erf en wat te doen naast het huishouden. Ook is het fijn om te weten dat als ik ziek ben of met vakantie dat zij een handje willen meehelpen. Dat is natuurlijk wederzijds.

Eerst na het ontbijtje even de email en appjes: dinsdagavond heb ik namens de Klankbordgroep de gemeenteraad toegesproken om te voorkomen dat het gebied “de Slingelandse Plassen” verandert in een exploitatiegebied voor windmolens, recreatiewoningen, mountainbike parcours enz. zodat de wandelaar en zwemmer daar niet meer wil komen net nu het water weer blauwalg-vrij is.

Gelukkig was dit succesvol: de gemeenteraad heeft besloten dat in het gebied de rust, natuur, recreatie en zwemfunctie nr. 1 moet blijven. (zie website het Kontakt) En zeker zo belangrijk: als het nodig is  willen ze geld (budget) hiervoor beschikbaar stellen!

Hierdoor heb ik mailtjes en appjes gekregen die ik dus even beantwoord.

Normaal heb ik de eerste donderdag van de maand “dienst” als vrijwilliger keukenbrigade voor de   open eettafel en elke donderdagmiddag breicafé maar vanwege overlijden en uitvaart mevrouw Buitendijk is dat afgelast.

Dus voor deze donderdag de agenda aangepast: eerst even naar een kennis van de Kringloopwinkel : ze hadden een sieraadje binnengekregen voor de winkel waarvan ze vermoedden dat het goud is:      dit opgehaald om te laten taxeren door mijn zoon die een goud- en zilverhandel heeft in Rotterdam. Dan door naar een andere kennis die van zijn schoonmoeder nog sieraden had liggen, die ook even opgepikt.

Dan door naar een vriendin om even koffie te drinken. Bij haar haar beeldhouwwerken bewonderd. Ze had net daarvoor een workshop beeldhouwen gedaan, het nieuwste kunstwerk is fantastisch. Er komt nog een workshop waar ik ook graag aan mee wil doen. Misschien een nieuwe hobby? Wie weet sta ik over een poosje ook op de hobbydag in Goudriaan…

Hup door naar Rotterdam, spullen getaxeerd en even lekker bijgepraat met zoon en vriendin van hem en personeel. Tijd niet geweest dus altijd gezellig. Even een lekker soepje scoren als lunch en terug naar Goudriaan en sieraden teruggegeven aan kennis met uitslag taxatie. Ze denken er nog over na, prima. Dan door naar kennis van de kringloopwinkel, afgerekend ( het was inderdaad goud en de koers is hoog dus dat was mooi) en even koffiegedronken. Gewoon erg leuk.

Weer thuis dieren verzorgd en voor mijzelf eten gemaakt en verorbert voor de tv. Nog even kennisje gebeld over niet werkende afstandsbediening (is de batterij soms op?) en koffie gedronken. Normaal bridge ik op donderdagavond maar vanwege ontbreken partner (dit kaartspel doe je met zijn tweeën tegen een ander paar) nu even niet. Nog even tv gekeken en de kat in-uit-in-uit-in-uit- in gelaten (ik heb geen katteluikje). Om half twaalf naar bed, nog even lezen in boek van Herman Finkers met de titel : “De cursus ” Omgaan met teleurstellingen” gaat helaas weer niet door” en tegen twaalf uur gaan pitten. Gelukkig weer geen saai dagje! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *