Donderdag 6 augustus; toerisme 5

Vakantie aan de Rio de Goudriaan.

Dit jaar ging de vakantie in Spanje niet door vanwege dat vervelende virus. Dus, vakantie in Goudriaan. Hoe dat was?

Geweldig, veel zon, hitte en zwoele nachten. ’s Morgens opstaan en de varkens wakker maken, daarna heerlijk op het bankje het nieuws, weer, etc bekijken en dat met een heerlijk kopje thee. Daarna alle ramen en deuren open zetten. De lauwe ochtendlucht stroomt het huis in. Vervolgens douchen en een korte broek en shirtje aan. Nogmaals thee en daarna koffie. Wat een genot.

Ontbijten doe je ook buiten met zicht op de Rio. Overdag af en toe binnen, maar ook veel buiten zijn. Heerlijk die hoge temperaturen, de gele kachel schijnt de hele dag. Soms een beetje wind, dan weer windstil.

Je doet niet veel, te warm voor, maar dat is niet erg. Tenslotte is het vakantie. De zonneschermen houden binnen de hitte een beetje weg. Krantje lezen met weer koffie. Tussen de middag binnen eten. In de middag deels binnen en deels buiten. O, wat genieten wij.

Eten klaarmaken is geen feest. Je smelt achter het fornuis. En veel trek heb je ook al niet. Een bak yoghurt met fruit smaakt beter dan aardappelen.

En nog steeds genieten van het warme, zwoele weer. ’s Avonds buiten zitten totdat de muggen komen. Dan is het uit met de pret. Vervolgens is het weer bedtijd. Slapen zonder dekbed is heerlijk. Ik slaap als een roos en droom van onze vakantie in het mooie Goudriaan.

Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *