Donderdag 6 februari

Lief dagboek,

Vandaag schrijf ik een stukje voor het dagboek van Goudriaan. Ik zal mij even voorstellen ik ben Damaris en ik woon in de Van Gentstraat.

Vanmorgen ging al om 6 uur!! de wekker Ik werd wakker met enige spanning omdat het vandaag mijn eerste stagedag is. Helaas was het nog donker en moest ik de mooie zonsopgang, die vanuit mijn raam goed te zien is, missen. Ik wilde alles behalve te laat komen dus zat ik voor 7 uur op mijn scooter richting de bushalte. Via de bushalte N214 Noordeloos neem ik bus 388 richting Utrecht. Zoals altijd zet ik mijn scooter in de tuin van vriendelijke mensen om te voorkomen dat hij nog eens gestolen wordt.

De bus was gelukkig goed op tijd en zat voor de verandering niet vol, zodat ik niet nog langer hoefde te wachten. De reis ging voorspoedig, alsof ze wisten dat ik vandaag het hele dorp had kunnen vertellen hoe slecht het wel niet gaat met die bus, maar goed dat kan nu dus niet.

Ik ben op een ov-fiets naar de locatie van Slachtofferhulp gefietst. Eenmaal binnen werd ik vriendelijk ontvangen en kreeg ik een rondleiding over de afdeling. Ik voelde me gelijk welkom. Slachtofferhulp is een grote landelijke organisatie die opkomt voor de belangen van slachtoffers. De slachtoffers nemen vrijwel direct contact op nadat zij getuigen of nabestaanden zijn van een misdrijf, ongeval of wanneer zij zelf iets hebben meegemaakt. Mijn taak binnen deze organisatie is contact zoeken met cliënten die schade kunnen verhalen of het recht hebben om te spreken op een zitting. In dat telefoongesprek zal ik hen wijzen op de hulp die hen wordt geboden bij het invullen van de formulieren. Het is namelijk belangrijk dat de schade goed wordt onderbouwd. Vandaag heb ik meegeluisterd met een aantal telefoongesprekken en ben ik bezig geweest met online trainingen. Ik zit in het tweede jaar van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Mijn stage sluit goed aan bij de opleiding omdat zowel een sociaal aspect, luisteren naar de hulpvraag van de cliënt, als een juridisch aspect, de rechten van het slachtoffer, terugkomen in de activiteiten. De terugweg met de bus ging wat minder voorspoedig aangezien ik ruim 20 minuten in de file hebben gestaan.

Gelukkig was het een leuke dag en had ik poffertjes in het vooruitzicht?

In de avond ben ik naar Geloofstoerusting geweest samen met een vriendin, dit is een interkerkelijke avond waar veel christelijke jongeren samenkomen. Met elkaar hebben we gezongen en geluisterd naar een meditatie van een spreker.

Lieve groetjes Damaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *