Donderdag 9 april

Lief dagboek.

We schrijven donderdag 9-4-2020. Een dag uit het leven van Roelof Akkerman, ook wel bekend als de Waterman.

06:30 uur: Uit bed. Na het wassen, aankleden en het poetsen van de tanden aan de ontbijttafel. Vandaag een bord cornflakes met melk en een lekkere schep suiker. Even lekker wakker worden en bedenken wat er deze dag allemaal op het programma staat.

Samen met 3 zusjes en zorgzame ouders ben ik opgegroeid in Gorinchem. Na de basisschool en de Mavo heb ik de tuinbouw opleiding aan de MAS in Houten gevolgd. Na een verblijf in Canada ben ik gaan werken in de tuinbouwtechniek. De werkzaamheden bestonden hier uit het aanleggen van beregening- en bemestingsinstallaties en verduisteringssystemen in kassen.

Na 4 jaar ben ik bij Oasen drinkwater terecht gekomen als distributiemonteur. Als distributiemonteur onderhoud je het leidingnet en repareert storingen en lekkages. In 2015 heb ik de bus ingeleverd en ben ik planner geworden bij Oasen. Een drukke, maar vooral leuke functie.

Sinds december 2018 de overstap gemaakt naar de functie als groepsleider/uitvoerder. Als groepsleider geef ik leiding aan monteurs, de planning en werkvoorbereiding in het noordelijke gebied van Oasen. Samen zorgen wij er voor dat er water uit de kraan blijft stromen. Even genoeg over het werk want de hond wil uit.

06:50 uur: Mijn hond, een zwarte Labrador, is ook wakker geworden en komt vertellen dat het tijd is om naar buiten te gaan. Samen maken we even een ommetje door Goudriaan. Na het nodige gelost te hebben gaan we terug naar huis en krijgt de hond haar ontbijt. Brokken. Terwijl de hond de bak leeg schranst geef ik de kippen eten.

07:30 uur: De lade van de vuile was past niet meer dicht dus ik zet de wasmachine aan het werk. Het belooft mooi weer te worden dus de was kan dan vandaag mooi buiten drogen. Gelijk maar even de stofzuiger door de beneden verdieping heen en ook de poepdoos krijgt een opfrisbeurt.

In 2010 heb ik het ouderlijke huis verlaten en ben ik in Goudriaan terecht gekomen. Bijna 7 jaar heb ik met veel plezier in het voorhuis van Bram den Boer gewoond. Nu woon ik al weer ruim 3 jaar achter in De Boerderij aan de Zuidzijde 167. Een super gezellige buurt waar ik, samen met mijn hond, 4 kippen en een haan, het heel goed heb.

08:00 uur: Tijd om te gaan werken. Vandaag is het mijn beurt om thuis te werken. Ik start de computer op en zet een lekkere bak koffie. In de ochtend staan er wat online overleggen op de agenda, beantwoord ik de nodige mails en help wat monteurs die vragen hebben over het werk.

13:10 uur: Na de lunch en een lekkere wandeling met de hond kruip ik weer achter de computer. Er ligt nog een stapel pv staten en facturen te wachten die goedgekeurd moeten worden. Tussendoor beantwoord ik nog wat vragen van de planner en werkvoorbereider en neem wat beslissingen over klussen die uitgevoerd moeten worden. Na de koffie worden er nog wat personele perikelen opgelost, enkele telefoongesprekken met gemeente en klanten gevoerd en de laatste mails verstuurd. Het is weer mooi geweest voor vandaag.

17:30 uur: Gauw naar buiten want het is prachtig weer.  Afgelopen weken ben ik bezig geweest met het aftimmeren van mijn schuur. Tijdens deze werkzaamheden heb de overkapping gebruikt als opslag. Vanavond wil ik de overkapping opruimen zodat ik hier weer lekker kan zitten.

19:00 uur: Eindelijk zin gemaakt om eten te koken. Aardappelen, broccoli en een lekkere worst. Na het eten nog wat hout kort gezaagd, de laatste rommel opgeruimd en een wandeling met de hond. We doen nog een pilsje toe en dan gauw naar bed want morgen is het vroeg dag.

23:15 uur: De hond naar z’n mand en ook ik tussen de lakens. Slaap lekker!

O ja, de wasmachine….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *