Donderdag 9 januari

Even dubben over de openingszin, want dat moet uiteraard wel een sterke zijn, “lief dagboek” schiet  mij het eerste te binnen. Heb ik weleens op televisie gezien, dat met name meisjes deze openingszin dagelijks gebruiken als ze in hun dagboek gaan schrijven. Maar voor mij, een man van 66 is dat toch iets te gortig.

Ik denk dat ik me maar gewoon ga voorstellen, lijkt me beter. Mijn naam is Theo Panjer, 66 jaar en woon sinds 1995 samen met mijn vrouw Lillian in Goudriaan. De kinderen zijn al heel wat jaartjes de deur uit en samen hebben we een lekker leven in dit mooie, gezellige dorp.

Vandaag een drukke dag achter de rug. De donderdag is bij ons altijd oma en opa dag. Ons kleinkind Lilianne komt. 

Ook vandaag kwam ze met kerstlampjesschoenen (lampjes in de zool)  in het donker het pad op. Vaste prik is ook dat de schoenen en sokken gelijk bij binnenkomst uit gaan en dan de sloffen aan. Het zijn vermoeiende donderdagen kan ik je zeggen. Maar wel heel erg leuk, je blijft als opa op de hoogte van de nieuwste kinderliedjes, al blijft “zo gaat de molen en de helikopter” wel de grootste topper van onze hitlijst. We genieten er samen met volle teugen van. 

Maar eerlijk gezegd zijn we ook wel blij als om de 19.00 uur de Skoda van zoonlief de straat weer uitrijd en de rust weer terug keert.  Dat is het mooie van opa en oma zijn.

Verder stond de dag in het teken van koken.

Mij was gevraagd of ik een stamppotavond wilde verzorgen voor 45 mensen. Het menu: boerenkool, hutspot en stamppot met ijsbergsla en kaas,  50 gehaktballen en 50 rookworsten.

Gisteren had Lillian de ruim 20 kilo aardappelen al geschild, en aan mij vandaag de eer daar de stamppotten van te maken.

En dat is gelukt zoals je op de foto kunt zien, nu maar hopen dat het ook in de smaak valt.

Zoals de foto laat zien kan het je niet ontgaan dat er gekookt is in huize Panjer.

.We hadden vanavond ook de vergadering als bestuur van de Multistee. Hier ga ik nooit met tegenzin naar toe.

Het zijn zinvolle en vooral gezellige vergaderingen. We zijn zeer tevreden hoe het met ons dorpshuis gaat. Het is echt het middelpunt van het dorp waar van alles gebeurt.

Momenteel zijn we bezig met het voorbereiden van de renovatie van de keuken. Iets wat echt noodzakelijk is.

Dit was onze dag, hectisch maar wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *