Donderdag 9 juli

Mijn naam is Mariëtte Visser, woonachtig in de Wetering in Goudriaan.
Ik ben getrouwd met Ard Visser en moeder van 3 kindjes, Daan 6 jaar, Bas 4 jaar en Suus, onze jongste, is een half jaar.
Vandaag ben ik om 06.15 uur op want vandaag moet ik werken en dat is met drie kleintjes een hele organisatie. Als ik beneden kom ga ik gelijk Suus een flesje geven, bammetjes smeren en de kinderen ontbijt geven, aankleden en als laatste mijzelf.
Als iedereen klaar is stappen we in de auto om Daan en Bas naar school te brengen.  Suus is vandaag lekker thuis met Oma.

Vervolgens begint mijn werkdag al in de auto met telefoontjes want er is veel te regelen vandaag.
Ik werk bij het Leger des Heils in Dordrecht als Maatschappelijk Werker en werk ambulant bij mensen die vanaf de straat of onze opvang een woning hebben gekregen.
Een heel dynamisch en dankbaar beroep wat ik inmiddels al 13 jaar uitvoer en waar ik elke week weer van kan genieten. De typerende doelgroep, de veelzijdige problematiek maar vooral het verschil wat je mag maken vind ik zo fantastisch! Met sommige mensen heb ik al heel lang een intensieve band maar soms heb ik ook cliënten die ik op de rit mag zetten met alle hulpverlening erom heen en dan ga ik weer naar de volgende.
Vanmorgen ga ik naar M. een dame die al heel lang bij ons in zorg zit. M is een 55 jarige vrouw met een hardnekkige harddrugs verslaving in combinatie met drank, psychische problematiek en lichamelijke kwalen. Kortom het hele parket zoals wij dat dan zeggen😉
M is een heerlijk mens door haar humor en voorkomen. Ik kom binnen en M ligt op haar matrasje in de woonkamer in een shirtje en hobbelt ongegeneerd door de woonkamer heen.
Ik praat met M  over alles wat haar bezigheid en help haar bij het oplossen van mankementen rondom haar nieuwe woning.
Ik rijdt naar ons kantoor en ga eerst lunchen. Als ik achter mijn computer zit raak ik aan de praat met een nieuwe collega die gewoon ook uit Goudriaan komt. Leuk om mijn dorpsgenoot het kantoor te leren kennen.
We hebben er samen hard om gelachen en veel gekletst over het dorp en alles eromheen.
Als laatste ga ik op huisbezoek bij R.
R woont nu 2 jaar op zichzelf nadat hij lang dakloos is geweest. Via onze opvang is hij in een eigen woning terecht gekomen. R heeft geen netwerk en is vaak depressief waardoor hij veelal binnen bivakkeert en vaak somber is. Daarnaast heeft R last van vele negatieve gevoelens en boosheid waardoor hij soms door de meest kleine gebeurtenissen die hem niet bevallen tegen mensen uitvalt of in het gekste geval agressief wordt.
Ik praat wekelijks met R over alles wat hij meemaakt, hoe hij hiermee omgaat en probeer hem handvaten aan te reiken om met zijn depressie, frustraties en boosheid het beste om kan gaan.
Ik begeleid R naar de juiste psychische behandeling en ondersteun hem bij andere leefgebieden.
Mijn werkdag in Dort zit er bijna op, ik rijdt nog even naar kantoor om alles af te handelen en vervolgens snel de auto in naar Goudriaan. Wat ben ik blij dat ik heerlijk hier in een veilig en vertrouwd dorp mag wonen met zoveel lieve mensen om ons heen!
Als ik het dorp inrijd dan ga ik gelijk de kindjes ophalen bij Alles Kids en rij ik weer snel naar huis om daar eten te maken voor het hele gezin.
Ik hoop dat ik jullie een beeld heb kunnen geven van mijn werkdag en leven daarnaast als moeder……
Mijn dagen vliegen voorbij maar ik geniet van alle mooie momenten!

Groetjes, Mariëtte Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *