Informatie

Dagboek van Goudriaan

Het idee:

Een jaar lang houden we als Goudriaan een dagboek bij. Er zijn iets meer dan 366 woningen in ons dorp, dus dat betekent dat we in een jaar tijd een inkijkje krijgen achter ongeveer alle voordeuren. Wat gebeurt er in ons dorp en wat houdt de mensen bezig?

Het plan:

Elke dag beschrijft iemand een dag uit zijn/haar leven. Dit mag geschreven zijn en/of met een serie foto’s. De volgende dag schrijft weer een andere persoon. Iedereen mag maar 1 keer in het dagboek schrijven. Het streven is dat elk huis een bijdrage levert voor het dagboek.

De schrijvers:

De een woont al 80 jaar in Goudriaan, terwijl de ander er pas een paar maanden woont. De een heeft (te) volle dagen, terwijl de ander best wat meer activiteiten zou willen hebben. De een houdt ervan om een boek te lezen, terwijl de ander graag gaat duiken. Zoveel verschillende mensen, maar we hebben 1 ding gemeen: we wonen allemaal in Goudriaan. Of zal blijken dat we meer overeenkomsten hebben dan we dachten?

De wijk-persoon:

Het is voor ons als dagboek-commissie niet te doen om 366 schrijvers te zoeken, dus daarom schakelen we de hulp in van wijk-personen. Zij zullen in de eigen wijk mensen benaderen. Afhankelijk van de grootte van de wijk, is een aantal weken in het jaar gereserveerd. De wijk-personen zorgen ervoor dat deze weken gevuld worden met leuke bijdragen van de schrijvers.