Maandag 1 juni

Hallo Allemaal,

Het is vandaag 1 juni ( 2e pinksterdag) een bijzondere dag, want na weken van RIVM-richtlijnen zijn vandaag de corona maatregelen iets versoepeld. Zo gaat bijvoorbeeld het terras van Het Raadhuis weer open en mag er (met gepaste afstand) weer gesport worden.

Wij zijn Harry van Barneveld en Renate van Barneveld – Rozendaal. Renate is geboren en getogen in Goudriaan, Harry komt uit Langerak. In 2013 zijn wij in het kleine huisje wat aan de “Willemshoeve” gebouwd is gaan wonen. Een oud huis op de Zuidzijde in een rustige buurt, Prima plek!

Ondanks dat het een “vrije” dag is gaat de wekker vroeg. Om 07:00 uur gaat Harry richting zijn werk (de Hoop en Blom Transport in Langerak) om nog een aantal papieren klaar te leggen voor de chauffeurs.

Ook ik (Renate) gaat er vroeg uit om te gaan paardrijden met Lydia Mourik. Op het moment dat ik mijn fiets uit het schuurtje pakt komt de brandweer met sirene voorbij. Niet veel later volgt de politie, de ambulance en nog meer huldiensten. Op zo’n moment krijg je altijd een naar onderbuik gevoel, iedereen in Goudriaan kent elkaar en dus vraag je jezelf al snel of het misschien een bekende is. Lydia en ik hebben een aardig tochtje gemaakt, via het Kraaienbos naar de Ammerse Kaai en vervolgens door het Achterland weer naar Goudriaan.

In de middag zijn we even naar Groot-Ammers op kraamvisite geweest, op gepaste afstand hebben we de zoon van Erwin en Monica Vonk (oud-Goudriaaners) mogen bewonderen.

Op de terugweg nog even bij vader Piet om het hoekje gekeken om vervolgens thuis een hapje te gaan eten. Pizza + vuurkorf + hangmat = prima.

Vandaag was ook een dag van herinneringen, precies een jaar geleden kwam Roparun Team 135 door Goudriaan. Broer Edwin rende met zijn gebroken teen de Roparun en Harry was chauffeur op de vrachtwagen.  Ik stond samen met mijn vader, moeder en oma het team te verwelkomen in de nieuwbouw.

Daarom wil ik deze dag afsluiten met de volgende tekst:

Leef met volle teugen!
Durf te leven met de dag
Glimlach elke morgen

Er is iets moois dat op je wacht.

Groet, Harry en Renate van Barneveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *