Maandag 15 juni

Hi, mijn naam is Ruby Kooijman, dochter van Robert en Lucy Kooijman en trotse zus van Rhys Kooijman.

Ik ben 14 jaar en woon al 12 jaar in Goudriaan bij de speeltuin.

Vandaag was een bijzondere dag want sinds 3 maanden ben ik weer naar school gegaan. Ik zit in mijn tweede jaar op de CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven. Sinds 16 maart krijg ik ook online les, door de Coronacrisis. Deze en volgende week hebben we toetsweek en daarom moet ik elke dag ongeveer een uur naar school om een toets te maken. 

Op school aangekomen, begint het al heel raar, omdat we niet via de normale ingang naar binnen kunnen, maar worden we omgeleid naar onze gymzaal. En dan via een soort van brandgang naar binnen. We krijgen de toetsen in de gymzaal waar alle tafels en stoelen op 1,5 meter afstand van elkaar in lange rijen staan opgesteld. En we delen de ruimte met een andere klas. Vandaag is het een toets over het vak aardrijkskunde. Het gaat naar mijn gevoel wel oké en na afloop nog wat nagepraat met mijn vrienden. Daarna weer op weg naar het pontje en naar huis.

Even een boterham gegeten en daarna ben ik met mijn vriendin in onze tuin gezellig iets gaan drinken en kletsen. Om kwart over drie komt Rhys thuis, die is deze week begonnen aan de tweede week van volle dagen weer naar school gaan. Ik let s ´middag op hem, want mijn ouders zijn allebei aan het werk. Mijn vader is eigenaar van Lekker!! Partycatering en heeft vandaag een gesprek bij mensen thuis, die binnenkort gaan trouwen. Zij zitten te wachten dat het aantal mensen van 30 naar 100 zal gaan, zodat ze niet al te veel gasten van hun lijst af hoeven te halen. Ook daar blijkt weer dat het voor iedereen aparte tijden zijn. Ik help weleens mee om offertes te typen voor mijn vader dus zodra mijn vriendin naar huis gaat, ga ik daarmee aan de slag. Hierna leren voor de volgende toets voor morgen.

Na het eten, nog even lezen in mijn boek en daarna nog meer leren voor de toets week.

Ik hoop dat iedereen gezond en veilig blijft,

Groetjes Ruby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *