Maandag 19 oktober

Hallo allemaal, ik ben Lilli van de Giessen, 19 jaar en woon op de Zuidzijde.

Het is vandaag de eerste officiële dag van de herfstvakantie

Vandaag heb ik gewerkt bij Technisch Buro Kortlever in Meerkerk. Daar werk ik op zaterdagochtend en in de schoolvakanties. Om 06:15 ging de wekker. Samen met mijn vader heb ik ontbeten, hij werkt ook bij Kortlever als technisch tekenaar/constructeur. Ik heb vandaag de hele dag retainer ringen in elkaar gezet. Deze hebben ze nodig voor bijvoorbeeld een lopende band constructie. Dit is relaxed, verstand op nul werk. Als je eenmaal een ritme hebt, heb je er zo een paar honderd gedaan. Om 16:30 was de werkdag weer voorbij en gingen wij naar huis.

Ik vond het wel weer leuk om te werken omdat ik zo weer andere mensen zie en spreek. Dit vind ik wel jammer van de coronaperiode, het minder spreken van bijvoorbeeld klasgenoten.

Ik studeer Paraveterinair dierenartsassistente op het Aeres MBO in Barneveld. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar (4e jaar). De lessen worden merendeels online gegeven, op een paar praktijklessen na. Zo heb ik praktijklessen van laboratorium, EHBO en communicatie.

Dat de theorielessen online worden gegeven, vind ik eigenlijk niet zo erg. Ik ben namelijk normaal bijna 2-2,5 uur aan het reizen van/naar Barneveld, enkele reis. Ik vind het heerlijk dat ik dit nu niet heb. Om een paar theorieles-voorbeelden te noemen, EHBO, voortplanting en verloskunde gezelschapsdier en patiëntenzorg.

Het is even aanpassen en wennen maar uiteindelijk gaat het wel goed.

De corona periode is voor mij wel heel apart en speciaal begonnen. Ik zou namelijk vanaf 16 maart stagelopen bij Paddington Cat Hospital in Sydney, Australië.  Ik ben hier op 12 maart naar toe gegaan en ben uiteindelijk 6 april teruggekomen. Op mijn stage was het extreem rustig en daarom deed ik veel schoonmaakwerk. Ik had en heb nog steeds erg leuk contact met mijn stagebegeleidster.

Na 1 coronatest en 2 geannuleerde vluchten uiteindelijk een vlucht kunnen regelen via de Nederlandse overheid (repatriëringsvlucht).

Op 4 april ben ik nog met mijn stagebegeleidster en haar dochter een dagje erop uit geweest. Dit was erg gezellig! De volgende dag bracht zij mij weg naar het vliegveld en ging ik weer richting Nederland.

Toch fijner om in deze periode thuis te zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *