Maandag 2 maart

He bah, alweer regen. En dan is het ook nog maandag. Dus hup opstaan en aan het werk. Werk waarmee we proberen de wereld een beetje schoner en vooral veiliger te maken. Wij (Frank Barink en Irene Harthoorn) doen dat sinds drie jaar vanuit Hardinxveld-Giessendam.

Daar in het oude raadhuis hebben wij onze bedrijven gevestigd. BeoBOM en Euroradar, beide met als belangrijkste hoofdtaak het lokaliseren van niet ontplofte explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Nadat we uit ons jasje waren gegroeid in Rotterdam, hebben we na lang zoeken (vrouw wilde absoluut niet weg uit Rotterdam) besloten te gaan voor het mooie, historische pand in Hardinxveld-Giessendam. Geen 010 maar hoe ver is dat nou helemaal van elkaar? Heel ver als je iedere ochtend en iedere middag in de file terecht komt. Ach zeiden wij tegen elkaar, op onze leeftijd (Frank inmiddels 61 en Irene 53 jaar) is het misschien wel eens tijd om de hectiek van de stad achter ons te laten en te kijken naar een leuk, vrijstaand huisje in de polder. Regelmatig reden we na het werk een rondje polder om te kijken waar we wel zouden willen wonen.

Goudriaan kwam al snel in ons vizier als één van de mooiste dorpen uit de buurt. Na enige tijd zagen wij op funda een ‘klushuis’ te koop in Goudriaan. De plaatjes op funda overtuigden ons niet, maar op een zonnige zaterdag in 2018 stonden we voor Zuidzijde 106 en waren op slag verliefd. In december van datzelfde jaar was het huis van ons en zijn we erin getrokken. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is de tuin gereorganiseerd, is de wirwar aan oude schuurtjes en kasjes weg, zijn er nieuwe schuren geplaatst, hebben de kippen een riante kippenvilla gekregen en is er een tijdelijke woning geplaatst (volgens ons op het mooiste plekje van Goudriaan). En nu staan we aan de start van het sluitstuk van dit avontuur: het opknappen van de oude boerderij. Als het aan ons ligt, krijgt deze weer de uitstraling van weleer maar met de gemakken en duurzaamheid van deze tijd. Straks komt Kas, de jonge architect, die samen met ons de tekeningen gaat maken. Een leuk vooruitzicht na een dag vergaderen, offertes schrijven en rekeningen betalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *