Maandag 20 april

Ik ben Truus Vonk ben geboren en getogen in Meerkerk. Ben 44 jaar geleden in Goudriaan komen wonen toen ik trouwde met Gert Vonk. En hebben 39 jaar een boerderij gerund. We hebben vier lieve dochters, vier fijne schoonzoons en zes fantastische kleinkinderen.

De dag begint om 8.15 uur en eet eerst mijn bakje activia en drink een bakje koffie om wakker te worden. Als dat op is spring ik onder de douche en kan de dag beginnen.

Eerst even de wasmachine aanzetten en dan beginnen aan de huishoudelijke klusjes. Halverwege de ochtend drinken we gezellig nog een kopje koffie.

Nu eerst even de overbuurvrouw bellen hoe het nu met haar gaat na de heup operatie van een paar weken geleden. Gelukkig gaat het goed.

Nu nog even naar de tuin om wat onkruid te wieden(dat groeit altijd) Dan is het al weer tijd om een boterham te eten en even te rusten (in verband met mijn gezondheid). Om 14.30 uur een afspraak bij de huisarts in verband met een ontstoken vinger. Daar zou hij even een sneetje in geven dan zou de druk er af zijn maar het resultaat was niet wat hij er van verwacht had. Dan maar aan de antibiotica.

Weer naar huis en maar een kopje koffie drinken in de zon en genieten van de tuin die uit zijn winterslaap ontwaakt. Om 17.30 uur wordt het tijd om te gaan koken en te eten. Na dat alles weer is opgeruimd begint de avond met het nieuws op de tv.

Werd nog gebeld door een vriendin en hebben gezellig 45 minuten zitten kletsen. Nog wat gedronken en fruit gegeten en was het al weer tijd om mijn bed op te zoeken. Ik ben me er van bewust het geen sprankelende dag was maar je kan en mag niet zo veel in de corona crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *