Maandag 20 januari

Dag Dagboek van Goudriaan. Zal me even kort voorstellen. Ik ben René Bor 30 jaar en ben werkzaam als BD melkveehouder/boer . Mijn Hobby is voetballen. Ik ben woonachtig in het mooie dorp Goudriaan. Ik woon in een appartement op de Wetering. En dit is een kort verhaaltje over mijn dag.

Maandagmorgen  reed ik in mijn rode autootje naar het even zo mooie dorp Noordeloos. Want daar staat onze boerderij Hoeve Catherine Elisabeth net over de grens bij Goudriaan.

Het word ook wel eens het geadopteerde stukje van Goudriaan genoemd. De boerderij doe ik samen met mijn ouders.

Deze maandagmorgen begint, net als andere ochtenden, met het melken van de koeien. Na het melken van de koeien word de melkstal schoongemaakt en krijgen de kalveren hun melk. Daarna voer ik mijn kippen en kuikens. De meeste kippen lopen al ongeduldig rond als je bij de kalveren bezig bent. Rond een uur of 10 wordt er uitgebreid ontbeten met koffie en de krant erbij. 

Na het eten ging mijn pa de koeien voeren en ben ik verder gegaan met mijn project het bouwen van een kippenmobiel oftewel een verrijdbaar kippenhok. Begin in de middag hebben we gegeten. En daarna ben ik tot het eind van de middag verder gegaan met het bouwen van het kippenhok, tussendoor nog wel even een kop thee gepakt. Rond 18.00 uur eten we altijd warm en daarna melken we de koeien omdat we in de winter meer werk hebben met melken, doen we dat dan meestal samen. Rond negen uur ben ik terug naar mijn huisje gereden. En heb ik ‘s avonds mijn mails nog gecheckt en nog een paar dingen voor symbiose zitten regelen.

Nu gelijk nog even Reclame maken :P. Voor de mensen die het niet kennen: symbiose hebben we met onze buren (bio boeren) een zelfbedieningswinkel opgezet waar we onze producten verkopen zoals groente/eieren/vlees en kaas. Je kunt ons vinden op www.symbioseboeren.nl . Rond een uur of 12 ben ik gauw gaan slapen. Dit was mijn maandag  Morgen weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *