Maandag 22 juni

Of ik (Clementine  Blokland-Jungheim, nog net geen vijftiger, alweer 24 jaar wonend aan “het pleintje”) dan de maandag wil verzorgen. Alleen is maandag mijn parttime dag dus dan kan ik niet vertellen over mijn boeiende en interessante werk als psychodiagnostische werkende voor stichting Zorgwaard en wordt het een verslag van mijn bezigheden thuis die mogelijk niet zo boeiend zijn…… Na een druk weekend (oudste zoon is 18 jaar geworden) start ik rustig op met een kop thee en een boterham met hagelslag. Een autistisch trekje, ik eet al 49 jaar `s ochtends een boterham met hagelslag, blijft heerlijk. Dan ga ik de was ophangen en kom ik er achter dat ik mijn jurk binnenste buiten heb aangetrokken (ben ik dan de enige met dat soort probleempjes..?), dus snel even verkleden. Dan de sokken  en het beddengoed (middelste zoon heeft nieuw en vooral groter bed, dus oud dekbed kan  schoon gewassen naar zolder) op hangen. Wonderlijk overigens die sokken, ze gaan als setje de wasmand in, tenminste dat vermoed ik, en ze hangen als enkeling aan de waslijn….

Het is prachtig weer, dus tijd om een wandeling met Robbie, onze hond, te maken. Ik ga bij Jobacars de polder in. Vaak is dit een heerlijke wandeling, soms ook is het best spannend. Robbie denkt, als niet geholpen reu, dat hij alle honden de baas is, zelfs de grootste herder of Rottweiler krijgt niet het respect wat hij/ zij verdient van onze Rob. Als we Jelle of Chef tegenkomen, is dat geen enkel probleem, maar als Senna op het pad staat, gaan de haren overeind staan en worden de tanden ontbloot……. Gelukkig kan ik altijd haar baasje bellen!  Ik loop tot aan het Kraaienbos  en weer terug. Leuk weetje: Je vindt daar sporen van bevers.

Thuisgekomen een bak koffie gedaan met manlief die inmiddels al vanaf maart thuis aan het werk is! In de middag  nog wat computerwerk voor de kerk gedaan, er speelt heel wat in en rondom de kerk nu de 1,5 meter zo veel invloed heeft op het samen zijn!

Om 15.15 uur met dochter naar de  Action om het e.e.a. voor haar verlate kinderfeestje  in te slaan. Bij het verlaten van de nieuwbouw blijken er echter  ineens paaltjes te zijn neergezet tegenover Alles Kids en helaas kan ik deze niet mishouden. Wat resulteert in een fixe schade aan de auto van manlief…..  Dan maar snel eten koken, want twee zoons hebben vast honger na het vakantiewerk bij boomkwekerij Jungheim. In de avond is het tijd voor CBS de Fakkel, een overleg met de Locatieraad. Rond 22.30 uur genieten we nog even van de kikkers die momenteel heel veel geluid produceren, super gaaf! De jurk wordt alvast netjes klaar gehangen voor morgen, want (werkdag morgen) dan moet ie natuurlijk wel direct goed zitten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *