Maandag 23 maart

Ik ben Tineke Fieggen, getrouwd met Wim. Samen hebben wij 4 kinderen en 4 kleinkinderen, 2 varkens en 1 kat. Wij wonen bijna 2 jaar in dit mooie dorp, waar wij het heel erg naar ons zin hebben.

Duizend vragen komen boven…..

Vandaag vroeg opgestaan met spierpijn. Spierpijn van het wandelen van gisteren. Wij wandelen het Waterliniepad en gisteren liepen wij in de buurt van Abcoude. Gelukkig was het daar rustig en was de 1,5 meter afstand geen probleem.

Eerst een kopje thee, kijken hoe het in de wereld is, de varkens wakker gemaakt en de kat eten gegeven en dan wachten op de komst van onze kleindochter Elina. Een heerlijk meisje, altijd vrolijk en met de dag ondeugender. Heerlijk.

Ook vandaag is het coronavirus voor en na. En dan komen toch weer die duizend vragen boven. Een onzekere tijd wat betreft de gezondheid en de vraag wat voor gevolgen dit zal hebben voor de wereldeconomie. Met angst en beven moeten wij het afwachten. Vanavond weer een persconferentie en dan weet je het eigenlijk al…….de maatregelen zullen wel weer aangescherpt worden.

Maar als je met Elina bezig bent dan vergeet je het weer even. Samen met oma geintjes maken, even bij opa’s kantoor langs, daar allerlei pennen in ordners verstoppen en dan is het al snel weer lunchtijd. Drie boterhammetjes voor Elina, 3 voor oma, 2 voor opa en 3 voor Piko.

Dan is het voor Elina bedtijd.

Tijd om even boodschappen, mijn uitje voor vandaag, te doen. Het is stil in Groot-Ammers, erg stil. Iedere dag lijkt het wel weer zondag. Zeven zondagen in één week, nog nooit meegemaakt.

Om 17.30 uur wordt Elina opgehaald, tijd voor het avondeten en dan weer achter de buis en wachten op Mark Rutte en zijn coronavrienden. Het virus beheerst de hele wereld. Hoe lang nog? Hoeveel patiënten komen er nog bij? Hoeveel mensen zullen nog overlijden? Zal dit de wereld veranderen? Hoe zal het met iedereen gaan?

Vanavond telefoontje gehad dat mijn ex-schoondochter nu het virus heeft. Erg ziek maar nog thuis. Zorgen om haar zoon en onze kleinzoon Thim. Wat als zij naar het ziekenhuis moet? Thim wil niet naar zijn vader, zijn andere grootouders hebben een slechte gezondheid, moet hij dan naar ons? Weer een van die duizend vragen. Pffff. We zien het wel.

Hoor net iemand op de radio vragen: ‘Is het middel niet erger dan de kwaal?’, ook dat weten we niet.

Gelukkig konden we nog even kijken naar Johan Derksen en René van der Gijp, altijd leuk. En daarna……… heerlijk slapen met de gedachte WAT DE TOEKOMST BRENGEN MOGE…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *