Maandag 24 februari

Regen, wind en nog eens wind!

Gelukkig een digitaal dagboek anders was je allang weggewaaid!

Even voorstellen, ik ben Jantine den Haan (25) en woon sinds 4 jaar in Goudriaan samen met mijn man Bart. Bart is geboren in Goudriaan en wilde hier blijven wonen. Ik kom uit Molenaarsgraaf, maar vond prima om naar Goudriaan te verhuizen. Echt een gezellig dorp!

Ondanks het weer, een lekker dagje gehad, maandag is mijn vrije dag. Zoals elke ochtend begin ik ’s ochtends met mijn dieren te voeren. Poes, vis, Piet en Ponne ( parkiet en agaponis) Gijs en Guus ( konijnen). Dan eerst lekker een bakkie koffie en dan belt mijn moeder vaste prik 09:30. Lekker kletsen en vertellen we elkaar wat we deze week weer op het programma hebben.

Omdat het buiten geen weer was en mijn handen eigenlijk jeuken om wat in de tuin te doen, (met al die omgewaaide oude planten stengels), ben ik lekker binnen aan de gang gegaan, plantjes stekken! Er zijn heel veel planten die je kan stekken, ik heb eigenlijk altijd in het raamkozijn van de keuken wel een glaasje water staan met “stekkies”. Mijn moeder, schoonmoeder, vriendin en nichtje delen ook deze hobby, dus wisselen we ook plantjes met elkaar uit. Zelfs al loop ik in de intratuin en zie van een vetplantje een afgebroken blad liggen, neem ik hem mee om thuis te stekken. Guilty pleasure!

Maar mijn lantaarnplantje had wortels gekregen en heb ik gepoot in potgrond, ook zag ik dat mijn vetplant onderaan blaadjes kreeg, die heb ik eraf geplukt en leg ik op de grond neer. Ook mijn cactus had jonkies aan de zijkant zitten, dus eraf geplukt en ook op de grond gelegd. Hiervoor moet je wel geduld hebben, want het duurt weken/maanden voordat ze wortels krijgen!

Zo leuk om te zien als de plantjes aanslaan! Het lukt echt niet altijd hoor, maar ik vind het heerlijk om er mee bezig te zijn. Kan niet wachten tot het zonnetje gaan schijnen en ik weer lekker buiten kan gaan zaaien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *