Maandag 25 mei

Wij zijn familie Van Groningen en we wonen sinds augustus 2017 aan de Van Gentstraat.  Ons gezin bestaat uit Martin en Magda en zes kinderen waarvan er twee zijn meeverhuisd naar Goudriaan, Debora en Damaris. Eerder woonden we twintig jaar in Sliedrecht. Van de verhuizing van een drukke woon- en leefomgeving naar de rust en stilte aan de rand van dit mooie dorp hebben we geen moment spijt gehad. Het uitzicht over de polder vinden wij geweldig. We genieten daar optimaal van doordat we een ruime tuinkamer aan ons huis hebben laten plaatsen waar we ook in het voor- en naseizoen heerlijk kunnen genieten. Onze hobby -vogels spotten- is dus vanuit huis te realiseren.

Het is maandagmorgen. De wekker loopt niet zo heel vroeg af want we hoeven beiden niet naar ons werk. Martin werkt op de “Gomarus” in Gorinchem en heeft op maandag studieverlof. Zelf werk ik twee dagen in de week op “De Rank” in Sliedrecht. Dat is een school voor speciaal onderwijs. Ik ben alweer enkele weken op school aan het werk.

De maandag is altijd een lekkere ‘huishoud-dag’. De zon schijnt al uitbundig dus we beginnen met een lekker ontbijt op de vlonder. Genieten van de rust en stilte die er dan heerst. Daarna aan de slag. Rommel opruimen van het weekend, stofzuigen, wc’s en badkamer poetsen en vandaag kan de was lekker naar buiten. Na even flink buffelen ben ik blij als het koffietijd is. Heerlijk even uitrusten met in de sloot de kwetterende eenden, of maar dat is een zeldzaamheid, familie zwaan die voorbij komt zwemmen. Ja, dan moet je echt even moeite doen om weer aan het werk te gaan. Als het lunchtijd is komt Damaris ook van boven om een hapje te eten. Zij volgt de opleiding SJD aan de Hogeschool in Utrecht en heeft vandaag online gesprekken en een presentatie.

We hebben het heel goed naar ons zin in de Van Gentstraat. Gezellige buurt waarin je een beroep op elkaar kunt doen als het nodig is en waar mensen wonen met hele leuke/mooie initiatieven. Zeker de laatste periode is dat gebleken met allerlei acties zoals oliebollen, patat, hamburgers, en bloemen verkopen.

O, dan zou ik bijna nog een belangrijke huisgenoot vergeten te vermelden: Pip, onze lieve poes. Als je in de buurt van de Van Gentstraat woont heb je ze vast eens zien lopen. Belangrijk kenmerk … een kort staartje! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *