Maandag 27 april

Aangenaam:  Arend Bos. In 2016 heb ik de Zuidzijde ingeruild voor de Hoeve en afgelopen zomer heeft ook mijn vriendin Femke zich bijgevoegd. Een Ottolandse, maar ach, ze is wel erg leuk. Normale maandagen ben ik te vinden in Papendrecht op het administratiekantoor van Van den Berg & Partners en Femke in de voormalige V&D in Gorinchem, waar nu Leuk! Makelaars is gevestigd.

Deze  maandag is geen normale maandag, maar Koningsdag. En deze Koningsdag is ook geen standaard Koningsdag, maar een Koningsdag zonder waterspelen, festivals of tentfeesten.  Één voordeel: we begonnen de dag fris en fruitig al om 9 uur met een bakkie koffie op het zonnige dakterras om vervolgens een rondje plasjes te rennen. Net op tijd thuis, want om stipt 10 uur hebben we buiten met de buurt het Wilhelmus gezongen, ingezet door onderbuurman Ad. Aansluitend met elkaar koffie gedronken (op  1.5 meter afstand) onder het genot van een heerlijk zonnetje en niet te vergeten de koeken van de Oranjevereniging!

Daarna genoten van een luxe ontbijt met Femke’s broertje en bedacht wat we deze Woningsdag eens zouden gaan ondernemen. Begin van de middag de provinciale weg maar eens overgestoken richting Ottoland en bij de ouders van Femke een oranjebittertje gehaald. Meteen afgesproken om ’s avonds met elkaar te gaan barbecueën en dus doorgefietst naar de Jumbo voor de boodschappen. Onderweg Oma Houweling een fijne dag gewenst en beland geraakt in een potje bingo in de nieuwbouw van Molenaarsgraaf. Helaas geen prijs, maar het was een gezellige onderbreking. Om 16.00 uur geproost op de koning en daarna doorgefietst naar huis. ’s Avonds de barbecue aangestoken in Ottoland en aansluitend de dorpskwis van daar gedaan. We hebben gestreden voor de winst, maar kwamen er al snel achter dat de ingestuurde oplossing op een letter na onjuist was. Ach, na het winnen van de Krooskwis afgelopen jaar, is het tijd om anderen te eeuwige roem te gunnen

Al met al een gezellige en geslaagde Koningsdag 2020 gehad. Op naar volgend jaar! Groeten Arend & Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *